I LONDON I DAG: Odd Petter Magnussen. Foto: Keith Hammett
I LONDON I DAG: Odd Petter Magnussen. Foto: Keith HammettVis mer

- Martine-saken blir aldri lukket

Den britiske dommeren med garanti til Martines far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||LONDON (Dagbladet): I dag ble det avholdt en formell høring i den såkalte Martine-saken i London.

Martine Vik Magnussens far, Odd Petter Magnussen, ga sitt vitnemål for Westminster Coroners Court. Her ga han en beskrivelse av hvordan datteren var som menneske. Den norske studenten ble voldtatt og drept i den britiske hovedstaden i mars 2008.

Etterpå sa coroner (likskuedommer) Paul Knapman til Magnussen:

- Det er veldig uheldig at denne mannen (Farouk Abdulhak) ikke er blitt utlevert. Men du kan være sikker på at saken aldri er lukket, sa Knapman henvendt til nordmannen.

Dagens høring var unnagjort på i underkant av 25 minutter. Den var for det meste en gjennomgang av sakens grunnleggende fakta og formaliteter.

Knapman konstaterte at Martine Vik Magnussen ble funnet drept i Great Portland Street i mars 2008. Den antatte gjerningsmannen, Farouk Abdulhak, er på frifot i sitt hjemland Jemen.

Etterforskningsleder ved Metropolitan Police, Jessica Wadsworth, bekreftet i dag at det er utstedt europeisk arrestordre på Abdullak.

Odd Petter Magnussen sto i vitneboksen i 11 minutter, først og fremst for å tegne et bilde av hvordan datteren var som person. Dommer Knapman leste høyt fra de tidligere forklaringer om 23-åringens bakgrunn, og faren bekreftet punktene fortløpende.

- Hun var en glad, fornøyd jente, med et bredt sosialt nettverk. Hun var mild, inkluderende og generøs. Hun likte business-studiet ved Regent?s College, og var best i klassen våren 2008, fikk de frammøtte høre.

Da dommeren etterpå spurte Magnussen om det var noe han ønsket å ta opp, framholdt nordmannen sitt og familiens ønske om at rettssaken mot Abdulhak må avholdes i Storbritannia.

Dommeren fortalte at henvendelser var blitt gjort med tanke på å bringe den etterlyste til Europa, uten at disse hadde ført fram så langt.

- Men vit at vi har sympati med deg, sa Knapman, som avsluttet dagens seanse med å kunngjøre at det er planer om å avholde en ny, bred høring i saken i løpet av året.