Martine-saken blir tema på internasjonalt møte

Drapet på Martine Vik Magnussen brukes som eksempel når politikere fra OSSE-landene skal diskutere mangler i internasjonal strafferett.

FUNNET DREPT: Martine Vik Magnussen ble drept i London i 2008. Foto: Politiet
FUNNET DREPT: Martine Vik Magnussen ble drept i London i 2008. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er første gang Martine-saken løftes fram som eksempel på et alvorlig internasjonalt problem. Det er et stort skritt i riktig retning, sier Martines far, Odd Petter Magnussen til Budstikka.

Møtet finner sted i Marokko begynnelsen av juli. Politikere fra de 56 landene i Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) skal drøfte problemer med internasjonal rettspraksis.

Ønsker ny domstol Målet er å sette søkelys på smutthull som gjør det mulig for gjerningspersoner å flykte over landegrenser og unngå å bli stilt til ansvar i alvorlige straffesaker.

- Martine-saken er et av flere tragiske eksempler på at vi må få etablert en domstol på tvers av landegrensene, en domstol som behandler disse sakene på nøytral grunn, sier stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp), som har tatt initiativ til resolusjonen.

Martine Vik Magnussen (23) ble funnet voldtatt og drept i London i mars 2008. Etterforskerne mener hennes medstudent Farouk Abdulhak var den sannsynlige drapsmannen. Han flyktet til hjemlandet Jemen dagen etter drapet og er fortsatt på frifot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer