Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Martine-stiftelsen bekymret

Leder for Martine-stiftelsen, Marcus Rolandsen, tror ikke Shaher Abdulhak vil være en god president for Jemen.

NEGATIV: Leder av Martine-stiftelsen, Marcus Rolandsen, er kritisk til Shaher Abdulhak som presidentkandidat i Jemen. Foto: Nina Rangøy / SCANPIX
NEGATIV: Leder av Martine-stiftelsen, Marcus Rolandsen, er kritisk til Shaher Abdulhak som presidentkandidat i Jemen. Foto: Nina Rangøy / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder for Martine-stiftelsen, Marcus Rolandsen, tror ikke Shaher Abdulhak vil være en god president for Jemen.

- Vi følger situasjonen i Jemen med spenning. Med tanke på Shaher Abdulhaks fortid, tror vi ikke demokratiet og rettssikkerheten i Jemen vil nyte godt av at Shaher Abdulhak blir president i landet, sier Rolandsen i en kommentar til Dagbladet.

- Skjuler sønnen Stiftelsen har tidligere beskyldt Shaher Abdulhak for aktivt å skjule sønnen i Jemen, og for å motarbeide britiske myndigheters ønske om utlevering.

- Hvis Shaher Abdulhak president i Jemen, vil det svekke muligheten for å få Farouk Abdulhak utlevert fra Jemen?

- Jeg vil ikke spekulere i hvordan en slik situasjon vil påvirke Martine-saken direkte. Men en slik situasjon vil selvsagt ha konsekvenser, og betyr at vi må tenke gjennom hvordan vi jobber videre med denne saken, svarer Rolandsen. Han vedgår at de er bekymret over den nye omdreiningen som saken nå synes å kunne få.

Mange spor På spørsmål om hva som er status i det pågående arbeidet for å få utlevert Farouk Abdulhak fra Jemen, svarer Rolandsen noe unnvikende.

- Det pågår mange forskjellige spor, i regi av mange forskjellige personer og organisasjoner, som arbeider med å bidra til en rettferdig løsning på denne situasjonen, sier Rolandsen og legger til:

- For stiftelsens del, vil vi fortsette med søksmålene mot familien Abdulhak som er anlagt i Norge. Vi vil fortsette med vårt arbeid for å bidra til at familien Magnussen får stilt sin datters mistenkte drapsmann for retten i Storbritannia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media