Martine-stiftelsen vil boikotte Coca-Cola

På grunn av selskapets forbindelser til Farouk Abdulhaks far.

MARTINE-STIFTELSEN: Stiftelsen ønsker nå å boikotte Coca-Cola i to uker. Arkivfoto: Familien / Scanpix
MARTINE-STIFTELSEN: Stiftelsen ønsker nå å boikotte Coca-Cola i to uker. Arkivfoto: Familien / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag opprettet stiftelsen et arrangement på Facebook, hvor de ber folk boikotte selskapet i to uker fra 1. mars. Bakgrunnen er Coca-Colas nære forretningsforbindelser til den jemenittiske milliardæren Shaher Abdulhak, opplyser stiftelsen i en pressemelding.

Han er faren til Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen.

Shaher eier store deler av Coca-Colas selskap i regionen, som igjen produserer og distribuerer de kjente merkevarene i Jemen, Libya og Egypt, heter det i pressemeldingen.

Sympati
Pressekontakt Stein Rømmerud i Coca-Cola Norge forklarer at jemenitten er majoritetseier i selskapet Mac Beverages, som har lisens for å tappe selskapets produkter i de aktuelle landene. Rømmerud sier Coca-Cola har stor sympati for Martines venner og familie.

- Men den mistenkte i saken har ingen direkte forbindelser til Coca-Cola. Og så lenge det ikke finnes noen formell siktelse mot den personen vi samarbeider med, så er det litt vanskelig for oss å gjøre noen tiltak. Men vi følger saken tett, sier Rømmerud til NTB.

Påvirker foretningene
Britisk politi tror Farouk blir holdt skjult av sin far. Politikere fra alle partiene på Stortinget skrev i desember i fjor et brev til multinasjonale selskaper som Coca-Cola, Xerox og Mercedes-Benz-produsenten Daimler AG og ba dem vurdere sine forbindelser til Shaher Abdulhak. Sistnevnte har besluttet å avslutte forretningssamarbeidet med milliardæren.

Shaher Abdulhak krever erstatning fra sju stortingsrepresentanter for skader påført hans rykte på grunn av deres engasjement i saken.
(NTB)

Coca-Cola: Stiftelsen ønsker å boikotte alle produktene til Coca-Cola. Foto: Scanpix
Foto: Hans A Vedlog.
Coca-Cola: Stiftelsen ønsker å boikotte alle produktene til Coca-Cola. Foto: Scanpix Foto: Hans A Vedlog. Vis mer