MARTINE-DRAPET: I dag er det ett år siden den norske studenten Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept. Foto: SCANPIX
MARTINE-DRAPET: I dag er det ett år siden den norske studenten Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept. Foto: SCANPIXVis mer

- Martine var vår «Diana»

Martines far på ettårsdagen for drapet på den norske studenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


«Martine var på en måte vår «Diana» - både for familien og for mange andre som kjente henne», skriver Odd Petter Magnussen.

I anledning ettårsdagen for drapet på datteren Martine Vik Magnussen (23), har han skrevet en kommentar som står på trykk i britiske Daily Telegraph og som er gjengitt i VG.

Studenten Martine Vik Magnussen ble funnet drept i en kjeller, to dager etter at hun hadde forlatt utestedet Maddox i London. Mistanken ble straks rettet mot den jemenittiske rikmannssønnen Farouk Abdulhak. Siste gang Martine ble sett i live skulle hun på nachspiel hjemme hos ham. I stedet endte hun opp voldtatt og drept i kjelleren i leilighetskomplekset han bodde i.

Farouk rakk å komme seg til hjemlandet Jemen, der han fortsatt lever under beskyttelse av den mektige faren, «sukkerkongen» Farouk Abdulhak.

I kommentaren Martines far har skrevet, forteller han om hvordan datteren lærte toleranse gjennom sin omgang med internasjonale medstudenter i London.

«Det er et trist paradoks at dette kan ha tatt livet av henne», skriver han.

Martines far retter også skarp kritikk mot mangelen på utleveringsavtaler og det juridiske vakuum det skaper. Jemen har gjort det klart at de nekter å utlevere Farouk til Storbritannia.

«Rettferdighet er basert på etikk - ikke juridiske smutthull».

Avslutningsvis kommer han med det som tydelig er en appell til Farouks mektige far.

«To hele familier er blitt ofre for denne tragedien, men penger kan ikke gi verdighet, respekt eller sjelefred. Etikk kan...»