Martines båre kommer hjem denne uka

Begraves neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Båren til 23 år gamle Martine Vik Magnussen vil komme til Norge denne uken. Det sier sjømannspresten i London, Torbjørn Holt til Dagbladet.no.

- Båren vil komme i løpet av denne uken. Det har hele tiden vært åpent, men vi har regnet med at prosessen vil gå sin gang, sier Holt til Dagbladet.no.

Han har fungert som talsmann for Martines familie siden hun ble funnet drept i London søndag 16. mars. Den 23 år gamle studenten ble meldt savnet da hun ikke kom hjem fra en bytur natt til 14. mars.

Usikkert når båren kunne sendes hjem

Det har lenge vært usikkert når familien kunne få båren hjem. Ifølge britisk lov kan nemlig båren bli i Storbritannia så lenge myndighetene anser dette for å være nødvendig. I verste fall hadde familien risikert å måtte vente i ett år på å få båren hjem til Norge.

Nå regner sjømannsprest Holt med at det vil bli begravelse neste uke.

- Den vil trolig bli i neste uke, i Asker kirke. Jeg har hovedansvaret for begravelsen, sammen med min kollega i Holmen kirke.

Fortsatt uten gjerningsmann

Martines båre kommer hjem denne uka

Politiet i London jobber fortsatt med den uløste drapssaken. En 21 år gammel mann fra Jemen, Farouk Abdulhak, er etterlyst som vitne i saken. Han bodde i leilighetskomplekset hvor Martine ble funnet drept.

Holt sier til Dagbladet.no at Martines familie har jevnlig kontakt med britisk politi.

- Det har de hatt hele tiden, med sin egen kontaktperson. Det ser ut til at dialogen er god.

Sjømannspresten sier at familien har det bra etter forholdene.

- Jeg snakker med dem ganske ofte. Jeg tror det går så bra som det kan gå. De er ressurssterke og får mye støtte fra familie og venner.

BEGRAVES NESTE UKE: Det har gått mer enn en måned siden 23 år gamle Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London. Denne uken kommer båren hjem. Foto: PRIVAT/SCANPIX
BEGRAVES NESTE UKE: Det har gått mer enn en måned siden 23 år gamle Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London. Denne uken kommer båren hjem. Foto: PRIVAT/SCANPIX Vis mer