Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Martines familie har reist hjem

Båren holdes igjen i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet.no): Sent i går kveld reiste familien til den drepte studenten Martine Vik Magnussen (23) fra Nesøya hjem fra London. Det skriver Budstikka.no.

- Det var ikke så mye mer de kunne gjøre her borte. De har gjort det de skulle. Siden det er påske og de fleste av Martines venner er i Norge er det forståelig at de reiste hjem, sier sjømannsprest Torbjørn Holt til Budstikka.

De pårørende må trolig vente en lengre periode på å få den avdøde 23-åringen bisatt, da politiet i London trolig vil avvente utleveringen av juridiske årsaker.

Ministerråd Per Egil Selvaag ved den norske ambassaden i London sier til NRK at det er på grunn av den eventuelt tiltaltes rettigheter at det vil ta så lang tid.

 - En person som blir siktet for drapet, skal ha muligheter til å be om ytterligere undersøkelser, sier han.

- Ingen framskritt

Britisk politi etterlyser fortsatt den 21 år gamle Farouk Abdulhak i saken. Han antas å være i Jemen.

- Han er ikke etterlyst som vitne eller som mistenkt. Vi ønsker bare å snakke med ham, sier en talsperson for britisk politi til Dagbladet.no.

FAMILIEN FORLOT LONDON: Bildet er fra en minnestund for Martine i sjømannskirken i London. Foto: KEITH HAMMETT
FAMILIEN FORLOT LONDON: Bildet er fra en minnestund for Martine i sjømannskirken i London. Foto: KEITH HAMMETT Vis mer

Talspersonen sier det ikke har vært noen utvikling i saken det siste døgnet. Han vil ikke kommentere opplysninger om at Farouk skal ha stukket av til Jemen i familiens privatfly lørdag formiddag.

- Det er rene spekulasjoner.

Scotland Yard vil heller ikke kommentere om de faktisk har fått hjelp fra myndighetene i Jemen, som har lovet å samarbeide med etterforskerne.

- Vi er glade for alle som vil samarbeide med oss, men kan ikke kommentere dette nærmere.

Liket kan ha blitt flyttet

I går fortsatte politiet med grundige tekniske undersøkelser i den fasjonable bygården i Seaford Court der Martine ble funnet drept søndag.

Det enorme omfanget av politiets tekniske undersøkelser gir grunn til å tro at selve drapshandlingen også ble begått et sted i bygningen. Martine skal ha blitt funnet i et anslagsvis 15 kvadratmeter stort søppelrom i kjelleren.

Om hun ikke ble med dit frivillig, kan det innebære at hun ble fraktet dit etter drapet fra en av etasjene over.

- Det går trapper ned til kjelleren fra korridoren på grunnplanet, og man må gjennom et par dører før man er nede i søppelrommet, sier en beboer til Dagbladet.no.

Ifølge ham nyter leietakerne stor diskresjon i måten bygningen er lagt opp på, og naboene ser lite til hverandre om de ikke tilfeldigvis støter på hverandre i inngangspartiet.

Han var bortreist da det gruoppvekkende drapet skjedde, og kan ikke huske å ha sett noen som passer til beskrivelsen på det etterlyste vitnet.

Tause toppadvokater
Det er ennå ukjent hvor den ettersøkte medstudenten Farouk Abdulhak (21) befinner seg og hvordan han forholder seg til den internasjonale etterlysningen av ham.

Alt tyder på at Farouk dagen etter drapet tok fly til Jemen, der den styrtrike faren, forretningsmagnaten Shaher Abdulhak har hovedkvarteret sitt.

Gjentatte henvendelser fra Dagbladet.no til Shahers stjerneadvokater i firmaet Peters & Peters per telefon, epost og ved oppmøte i resepsjonen i London har forblitt ubesvarte.

- Familien venter på mer informasjon om saken, og vil være helt klare på at de ikke vil assosiere seg med noen familiemedlemmer som har gjort noe galt, uttalte en ikke navngitt talsperson for familien til Yemen Observer.

Abdulhak-familien uttrykkte samtidig sine kondolanser til drapsofferets pårørende, uavhengig av hvem som måtte stå bak.

ER HAN HER?</B> Denne eiendommen i Jemens hovedstad Sana er en av flere boliger som tilhører Abdulhak-familien.
I SIVIL: Etterforskningsledelsen var i går i leiligheten i fasjonable Seaford Court der Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept på søndag.
FARENS KONTOR: Dette lite prangende huset i Jemens hovedstad Sana skal huse et av kontorene til den etterlyste 21-åringens milliardærfar.
RIK FAMILIE:</B> Dette luksushotellet er en av Abdulhak-familiens eiendommer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media