<strong>ANMELDER UD:</strong> Odd Petter Magnussen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ANMELDER UD: Odd Petter Magnussen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Martines far anmelder UD

For tjenesteforsømmelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anmeldelsene går på usannheter og uriktige opplysninger framført i ulike sammenhenger, samt rolle de to medarbeiderne har hatt og har, kommer det fram i en pressemelding sendt på vegne av Martine Vik Magnussens far, Odd Petter Magnussen.

- Anmeldelsene er foranlediget av nylige medieuttalelser fra UD som, ifølge Odd Petter Magnussen, viser at departementet opprettholder en kommunikasjonslinje om sitt engasjement i Martine-saken som bidrar til å føre både familien og offentligheten bak lyset, hevdes det i pressemeldingen.

Magnussen sier i pressemeldingen at han ser det som en moralsk og samfunnsmessig plikt å få norske embetspersoners personlige ansvar for feil rettslig belyst.
 
- Jeg opplever det som leit å måtte gå til formelle skritt som dette, og avgjørelsen har ikke falt meg enkel. Men jeg anser alle andre tilnærmingsveier uttømt, og dette er da muligheten jeg sitter igjen med, sier han i pressemeldingen.

Magnussen skal levere anmeldelsen senere i skriver, opplyser han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer