ANERKJENNELSE: Far til Martine, Odd Petter Magnussen (i midten), setter pris på at han er invitert til utdelingen av Nobelprisen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ANERKJENNELSE: Far til Martine, Odd Petter Magnussen (i midten), setter pris på at han er invitert til utdelingen av Nobelprisen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Martines far og støttespillere invitert til Nobelseremonien

- Jeg tror det er en slags anerkjennelse av det arbeidet vi gjør, sier Odd-Petter Magnussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nobelprisvinner Tawakul Karman kommer til Norge i anledning fredsprisutdelingen 10. desember.

I den anledning er Odd Petter Magnussen og Stiftelsen Martines Fond for Rettferdighet invitert til å være til stede. De takker ja til invitasjonen.

- Jeg setter veldig pris på denne invitasjonen, sier Odd-Petter Magnussen, Martines far, til Dagbladet. 

- Jeg tror det er en slags indirekte anerkjennelse av det arbeidet vi gjør, og måten vi arbeider på. De grunnleggende verdiene i Martine-saken er forenlig med de tradisjoner som fredsprisen står for. Prinsipielt handler denne saken om å stå opp for sine meningers mot, selv om det er vondt og vanskelig, sier Magnussen.

Nær kontakt Martine-stiftelsen har lenge hatt et nært samarbeid med opposisjonen i Jemen, noe Nobelkomiteen nå trolig har merket seg.

- Til alt hell er Tawakul Karman en av de som har engasjert seg i Martine-saken, sier Marcus Rolandsen, leder for Martine-stiftelsen, til Dagbladet.

- Vi registrerer at Karman personlig har engasjert seg i saken for Martines rettigheter, og håper at det kan forsterke den jemenittiske opposisjonens mulighet til å komme til en løsning i saken, sier Rolandsen, sier Rolandsen.  

- Vi er også klar over Karmans rolle i kampen for kvinners rettigheter generelt, og synes derfor det er utrolig flott at et så framtredende medlem i kvinnekampen har tatt kontakt med stiftelsen.

Vil utlevere Sør-Jemens ekspresident Ali Nasser Mohamed sa i september til Dagbladet at han ville gjøre det han kunne for å utlevere Farouk ved et regimeskifte. Jemens president har gått av, og en maktoverføring er underveis i det lutfattige og korrupsjonsherjede landet.

Avtalen om maktoverføring innebærer at Saleh overlater makten til visepresident Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Avtalen er framforhandlet av Golfstatenes samarbeidsråd (GCC), innebærer at Saleh beholder sin presidenttittel - men bare inntil en ny president er valgt.

Shaher Abdulhak, den styrtrike forretningsmannen som er faren til Martine-siktede Farouk Adbulhak, er en nær støttespiller til Ali Abdullah Saleh og regime som nå vakler.