Martines far oppretter varslerportal: - Lover ubehagelig lesning

Etter henlagt UD-anmeldelse.

<strong>REAGERER:</strong> Martine Vik Magnussens far, Odd Petter Magnussen, vil opprette en varslerportal etter at han fikk sin politianmeldelse henlagt. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
REAGERER: Martine Vik Magnussens far, Odd Petter Magnussen, vil opprette en varslerportal etter at han fikk sin politianmeldelse henlagt. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har henlagt saken mot to ansatte i UD som ble anmeldt for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med jobben de gjorde etter at Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008.

Kritisk - Politiet har gjennom etterforskningen ikke avdekket konkrete tjenestehandlinger som innebærer overtredelse av straffeloven. Vi har derfor henlagt sakene mot de to UD-ansatte idet intet straffbart forhold anses bevist, sier politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt.

Martine Vik Magnussens far, Odd Petter Magnussen, anmeldte de to ansatte i Utenriksdepartementet i mars i år.

Han mente de to hadde utøvd grov uforstand i tjenesten. Dette skulle ha skjedd i forbindelse med deres arbeid i saken der norske myndigheter samarbeider blant annet med britiske myndigheter etter at Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008.

Magnussen er svært kritisk til avgjørelsen om å henlegge anmeldelsen.

- Det er dessverre ingen som hadde ventet noe annet utfall, sier han til Dagbladet.

Varslerportal Han avslører at han nå, på grunn av denne og tidligere avgjørelser i rettssystemet, planlegger å opprette en varslerportal på nettet.

- Der kan et spekter av slike saker bli eksponert i tråd med ønsket om mer åpenhet i samfunnet. Her vil alle saksdokumenter legges fram, slik at norske borgere, myndigheter, media og advokatstanden selv kan gjøre seg opp en oppfatning om hvordan norsk rettspraksis og myndighetenes håndtering egentlig fungerer i praksis. Jeg kan love at dette blir uhyggelig lesning, sier Magnussen til Dagbladet.

- Norge er en liten provinsiell stat der størrelsen på gråsonene i norsk rettspleie dessverre er mer foruroligende enn størrelsen på landet. Dette er noe man er kjent med også i media, og etter hvert synes å være kjent med også i utlandet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer