<strong>- VIKTIG KILDE FOR INFORMASJON:</strong> Nettsiden Justiceformartine.com ble hacket for omkring tre uker siden, opplyser Martines far, Odd Petter Magnussen, til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- VIKTIG KILDE FOR INFORMASJON: Nettsiden Justiceformartine.com ble hacket for omkring tre uker siden, opplyser Martines far, Odd Petter Magnussen, til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Martines far opprørt over hackerangrep mot støtteside

- Siden var oppdatert med ny, viktig informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nettsiden justiceformartine.com ble hacket for omkring tre uker siden, opplyser Martines far, Odd Petter Magnussen, til Dagbladet.

Han reagerer kraftig på angrepet, og sier det er svært skadelig for datterens sak. Siden var nemlig nylig oppdatert med viktig, ny informasjon om Martine-saken.

- Man avventet for å se om det bare var en feil, men siden kom ikke opp i drift igjen. Firmaet som i sin tid opprettet siden ble kontaktet, og deretter domeneeieren. I går kom beskjeden om at siden hadde vært utsatt for et hackerangrep, sier Magnussen til Dagbladet.

Mistanke Magnussen vet ikke hvem som står bak hackerangrepet, men kan ikke utelukke at det er støttespillere av mistenkte Farouk Abdulhak

- Vi har sett tidligere hvor viktig informasjon på nettet er. Ved en anledning gikk støttespillere av Martine-saken inn på Wikipedia-siden til mistenktes far, Shaher Abdulhak, og oppdaterte denne med nøktern, korrekt informasjon om sønnens rolle i vår sak. Da ble det kort tid etter endret til ren støtte til faren. Vi endret det på nytt - og det ble skrevet om enda en gang, sier Magnussen.

- Nettsiden 'Justice for Martine', som i tillegg til en norsk versjon også kommer på engelsk og arabisk, var nettopp oppdatert med viktig ny informasjon på alle tre språk, og dette kan være årsaken til at den ble hacket, sier Magnussen.

Giftemål På nettsiden var det blitt lagt ut informasjon blant annet om Farouk Abdulhaks giftemål i Jemen.

<strong>KONTAKTER:</strong> Odd Petter Magnussen har svært gode kontaker i Jemen, og fikk eksempelvis nylig besøk hjemme av fredsprisvinneren Tawakul Karman. Det misliker Farouks støttespillere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONTAKTER: Odd Petter Magnussen har svært gode kontaker i Jemen, og fikk eksempelvis nylig besøk hjemme av fredsprisvinneren Tawakul Karman. Det misliker Farouks støttespillere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- - Mistenktes far hadde tidligere kontakt med britiske myndigheter, samtidig som det via andre kilder ble kjent at sønnen ble forsøkt giftet bort i Jemen. Kanskje var det ikke ønskelig at dette ble kjent. Angrepet mot denne siden er svært alvorlig for Martine-saken, sier Odd Petter Magnussen.

Martine-støttespillerne undersøker nå om de kan finne ut hvem som står bak hackerangrepet.

Martine-saken

• Martine Vik Magnussen (23) fra Asker var student ved Regent's College i London. Hun ble funnet død 16. mars 2008 i kjelleren til leilighetskomplekset hvor medstudenten Farouk Abdulhak bodde.

• Martine Vik Magnussen ble sist sett i live halvannet døgn tidligere på et utested sammen med Abdulhak.

• Abdulhak forlot Storbritannia dagen etter at Martine forsvant.

• Britisk politi har siktet ham for å ha voldtatt og drept Magnussen og etterlyst ham via Interpol.

• Britiske myndigheter har ingen avtale om utlevering med Jemen, men har likevel bedt om utlevering. Dette har Jemen avslått.(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer