Martines far svært kritisk til UD

- Et nullbidrag.

DREPT: Martine Vik Magnussen ble funnet drept i en London-leilighet 14. mars i fjor. Foto: SCANPIX
DREPT: Martine Vik Magnussen ble funnet drept i en London-leilighet 14. mars i fjor. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Faren til Martine Vik Magnussen som ble drept i London i fjor vår, ber kontroll-og konstitusjonskomiteen på Stortinget om å se på Utenriksdepartementets håndtering av saken.

I et brev komitémedlemmene mottok onsdag, beskriver den drepte Asker-jentas far Odd Petter Magnussen fortvilelsen over hvordan han har opplevd samarbeidet med UD, skriver VG.

- Jeg er usikker på om UDs nullbidrag i en norsk borgers sak i dette tilfellet representerer konstitusjonell unnfallenhet, og vil derfor gjerne ha dette spørsmålet vurdert av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, skriver Magnussen i brevet.

Skryter av britene

Fortsatt er det lite som tyder på at politiet får tak i Farouk Abdulhak (22), som er mistenkt for drapet. Manglende utleveringsavtaler gjør at han kan gjemme seg i hjemlandet Jemen.

Mens Martines far er kritisk til den norske innsatsen er han fornøyd med oppfølgingen fra britene.

- Det engasjement vi har sett, og ser, fra britiske myndigheter fremstår derimot som mønstergyldig under omstendighetene, mens manglende proaktivitet og oppfølging altså kjennetegner den norske innsatsen, skriver han.

- Kjenner oss ikke igjen

Utenriksdepartementet forsikret at de har jobbet for å finne en løsning slik at den ettersøkte kan fremstilles for en britisk domstol.

FULLSATT KIRKE: Martine Vik Magnussen ble bisatt i Asker kirke i fjor.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
FULLSATT KIRKE: Martine Vik Magnussen ble bisatt i Asker kirke i fjor. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

- Vi kjenner oss ikke igjen i den omtalte kritikken. Siden dette nå er brakt inn for kontroll- og konstitusjonskomiteen synes vi ikke det er riktig å kommentere detaljene i mediene, sier ekspedisjonssjef Anniken Ramberg Krutnes.

Lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Lodve Solholm, utelukker ikke at det blir åpnet sak på bakgrunn av brevet fra Martines far.

- Min magefølelse for denne saken er at det vil skje, og da er det naturlig med en høring på lik linje med Kabul-høringen, sier komitéleder Solholm til VG.


(NTB)

 

I SKJUL: Drapsmistenkte Farouk Abdulhak rømte til Jemen straks etter drapet. Foto: Metropolitan Police.
I SKJUL: Drapsmistenkte Farouk Abdulhak rømte til Jemen straks etter drapet. Foto: Metropolitan Police. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer