Martins drøm i tusen biter

Martin Schanches klage på at han nektes helikopter-lappen, førte ikke fram. Odd Einar Dørums departement står på at rallycrosskongen ennå en stund er for farlig til å slippes til i lufta. Nå klages Dørum inn for sivilombudsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

og BÅRD A. RØSNÆS

Foreløpig ligger Martin Schanches splitter nye helikopter til to millioner kroner umontert i kasser på Torp Lufthavn. Samferdselsdepartementet har stadfestet Luftfartsverkets vedtak om at Schanche skal straffes for at han i fjor sommer kjørte for fort med privatbilen sin. Han fikk da en bot og inndratt førerkortet i seks måneder.

- Det holder med at du har fått bot for å sette vannsprederen på grasplenen utenom vanningstida, så nekter Luftfartsverket deg å fly. De e høl i haue, sier Martin Schanche.
Han lover kamp mot det han kaller Luftfartsverkets selvjustis. Loven sier at den som skal fly opp, må ha en vandel som «ikke må være slik at vedkommende må antas uskikket for angjeldende tjeneste.

- Har du vedtatt en bot, uansett hvor tøvete den er, så blir du altså uten videre nektet å ta personlig flysertifikat i ett år. Yrkesflygere blir satt på bakken i to år uten noen form for vurdering. Dette må stride mot regelverket, som sier at vandelen skal vurderes opp mot evnen til å fly, sier Schanches advokat, Tor A. Fushdal.

Advokaten understreker «tøvet» ved å henvise til en kandidat som nektes sertifikat av følgende årsak: Han har fått en bot for en tilhenger til vogntog som er 50 centimeter for lang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer