Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rystende drapssak

Marua (18) forsvant for 15 år siden. Nå er den hodeløse kroppen hennes funnet

Den svenske 18-åringen forsvant i desember 2002. 

DREPT: Svenske Marua Ajouz (18) forsvant sporløst i desember 2002. Året etter ble hodet hennes funnet i en skog i Hyby utenfor Malmö. Først 15 år etter forsvinningen ble kroppen hennes funnet. Politiet vet fortsatt ikke hvem som står bak det grufulle drapet. Foto: Privat
DREPT: Svenske Marua Ajouz (18) forsvant sporløst i desember 2002. Året etter ble hodet hennes funnet i en skog i Hyby utenfor Malmö. Først 15 år etter forsvinningen ble kroppen hennes funnet. Politiet vet fortsatt ikke hvem som står bak det grufulle drapet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den hodeløse kroppen som ble funnet i et skogsområde utenfor Malmö i april i år, er blitt identifisert som den svenske 18-åringen Marua Ajouz, skriver Expressen.

Ajouz forsvant sporløst i desember 2002. Ti måneder senere ble hodet hennes funnet i en skog i Hyby utenfor Malmö, men politiet klarte aldri å finne resten av kroppen, før nå.

Identifisert

Torsdag kunne politiet informere om at det var kroppen til Marua Ajouz som ble funnet i Nordanå utenfor Malmö tidligere i år. Politiet har hatt mistanke om at det var henne, men har ikke kunnet bekrefte det før nå.

Kroppen ble funnet av en gravemaskinkjører i et skogsområde utenfor Malmö 3. april.

- Vi går ikke ut med mer informasjon på nåværende tidspunkt, sier politiets kommunikasjonsrådgiver Stephan Söderholm til Expressen.

Politiet vet fortsatt ikke hvem som står bak det grufulle drapet som har rystet Sverige, men har hatt flere mistenkte i saken. De skal nå avgjøre om de vil gjenoppta etterforskningen av saken, skriver Expressen.

FANT LIK UTEN HODE: Politiet bærer bort liket som dukket opp i skuffen på gravemaskinen bak. Det skjedde mandag 3. april i Nordanå utenfor Malmø. Den hodeløse kroppen er nå identifisert som Marua Ajouz, som forsvant for 15 år siden. Foto: Emil Langvad, TT / NTB Scanpix.
FANT LIK UTEN HODE: Politiet bærer bort liket som dukket opp i skuffen på gravemaskinen bak. Det skjedde mandag 3. april i Nordanå utenfor Malmø. Den hodeløse kroppen er nå identifisert som Marua Ajouz, som forsvant for 15 år siden. Foto: Emil Langvad, TT / NTB Scanpix. Vis mer

Flere mistenkte

Marua Ajouz var 18 år gammel da hun forsvant i desember 2002. Hun ble meldt savnet da hun ikke dukket opp til et avtalt møte for å handle julegaver sammen med en venninne.

Dagen før hadde hun overnattet hos sin da 23 år gamle kjæreste, som i flere år har vært hovedmistenkt i saken.

Ifølge faren til Marua Ajouz, har mistanken vært rettet mot ekskjæresten og fire andre personer i datterens omgangskrets, skriver Expressen.

Ekskjæresten har i avhør nektet for å ha noe det groteske drapet å gjøre, og har forklart at Marua Ajouz var borte da han våknet opp om morgenen dagen hun forsvant.

Familien i sjokk

Familien til den drepte 18-åringen, sier at funnet av kroppen hennes kommer som et sjokk. Familien ble informert om de nye opplysningene i starten av uka, skriver Expressen.

- Selv om hodet ble funnet etter forsvinningen, har vi i det lengste verget oss for å akseptere at Marua var død, sier faren Mohammed Ajouz til Expressen.

Han forteller at det nå oppleves som den dagen for 15 år siden, da datteren plutselig forsvant. Faren var på jobb da han fikk beskjeden om at datterens kropp var blitt identifisert.

- Jeg satt i kantina og skulle spise, men måtte bare gå vekk for å gråte og bearbeide følelsene på egenhånd, sier Mohammed Ajouz.

Håper politiet løser saken

Faren har nå innsett at han aldri får datteren sin tilbake.

- Det eneste vi kan håpe på nå, er at politiet løser saken og at de skyldige endelig kan stilles til ansvar for drapet, sier han til Expressen.