Måruds bokanmeldelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette er en ordrett gjengivelse av Thomas Måruds anmeldelse av boka «Hells Angels», som sto på trykk i Glåmdalen 20. juni 2001. Bokanmeldelsen er gjengitt med tillatelse fra Thomas Mårud og Glåmdalen.

    Det finnes ingen engler i helvete

Navnet Ralph «Sonny» Barger får enhver biker til å nikke, om ikke alltid av ren anerkjennelse så i hvert fall gjenkjennelse. Han forteller i boka Hells Angel, sin egen versjon av hvordan livet som engel på to hjul har fortont seg de siste 50 årene.

Sammen med Keith og Kent Zimmerman har Barger satt sammen den, etter sigende, usminkede historien om verdens mest beryktede MC-bande. Brødrene Zimmermann er også kjent fra arbeidet med Johnny Rottens bok; «No Irish, No Blacks, No Dogs». Deres jobb var å finne Bargers stemme, få den ned på papiret og få den i bevegelse, like fort som en motorsykkel, med deres egne ord. Og oppgaven er bestått.

Sannheten?

Det er vanskelig å stille spørsmål ved Bargers egen troverdighet uten selv å ha vært med, så som historisk dokument holder ikke boka mål. Strengt tatt, det er den vel heller ikke ment å skulle være. Den fungerer nemlig ypperlig som en reise gjennom en manns personlige oppturer og nedturer. En manns kamp mot tilpasning til systemet. En manns betingelsesløse kjærlighet til sine brødre, både i og utenfor klubben. En manns «seier» i søken etter det uoppnåelige. Nemlig friheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer