- Marvin har en fanatikers sjel

TRONDHEIM (Dagbladet): Ordkrigen hardner til i kampen om det gamle arbeiderstrøket Svartla'moen i Trondheim. Nå har kunstneren Håkon Bleken skrevet et åpent brev, der han beskylder ordfører Marvin Wiseth for å være fanatiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeg kan ikke se annet enn at ditt rivningsraseri har sitt utspring i en fanatikers sjel, og at enhver annen mening, også folkemening, er deg fullstendig likegyldig,» skriver den kjente billedkunstneren i det åpne brevet, som sto på trykk i Adresseavisen i går.
Bleken avslører i innlegget at han stemte på Høyre ved siste kommunevalg, ikke fordi han har så mye til overs for partiet, men fordi han ville at Marvin skulle være ordfører i jubileumsåret.

«Men nå er jubileet over, nå faller maskene,» skriver kunstneren.

- Bleken har et sterkt følelsesliv, tydeligvis, men han har mistet sin injurierende kraft når det gjelder meg, sier ordfører Wiseth til Dagbladet.

- Når det gjelder Svartla'moen er vi uenige i sak, og jeg aksepterer at Bleken har forskjellig syn fra meg, men jeg synes at man kanskje kan dempe beskrivelsene, legger han til.
Ordføreren står fast på at Svartla'moen må rives, og hevder at det kan koste Trondheim kommune mer enn hundre millioner kroner å reversere standpunktet.