Marx i senga

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klassekampen (KK) har lenge fristet med diverse gavestafetter. Det vil si; de som har avisa sørger for å sende diverse eksemplarer til andre som de mener trenger en dose påfyll av venstresida.

Det er ikke til å stikke under en stol at de aller fleste papiraviser i Norge er tyver på samme marked, vi trenger alle flere som kjøper våre alfabetiske produkter.

Et av de mange flotte KK-påfunnene er vervegaver. Blant annet denne: «Gi til tolv og få Klassekampens sengesett, dekorert med Marx’ håndskrevne notater til det kommunistiske manifest». Her kan selv en skattesnyter legge seg og våkne opp til ordene Proletarer i alle land, foren dere, eller hvis det blir hyggelig kan det gjøres om til Pulere i alle land, foren dere!

Men bi litt, vi i dagspressen skal ikke hovere for mye over Marx-gavene. De fleste aviser burde kaste seg på denne sengeleken:

«Kjøp VG hver dag, få et sengesett dekorert med politisk redaktør Olav Verstos lørdagskommentarer, natta blir ikke helt den samme uten.»

Nationen kan friste med fargebilder av Per Olaf Lundteigen eller «Bestill Nationen, få dekorert sengesett med Massey Fergusons traktorspor.». Her er det også muligheter i retning «Kom deg ut av senga, din gamle gris».

Dagsavisens gaver vil det bli rift om, ettersom de kan skilte med Arne Strand putevar, lakenskrekk med Trond Giske og et silketrekk dekorert med Anders Hegers elleville kommentarer.

NB: Med disse tre i senga henstilles du til å sove med det ene øye åpent. Aftenposten? Vel, her er det lett å bli ond, tenke på krigen med et sett bestående av Quislings taler, men slik skal det ikke tenkes, langt mindre trykkes. Det sømmer seg ikke.

Dagbladet? For å tilfredsstille våre kritikere kommer vi selvsagt med sitater fra våre eldre førstesider som «Her sover DU» og for de yngste: tekstutdrag fra Britney Spears. So, ro, lillemann (Aftenposten).