Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mary (69) er for gammel for Pensjonistforbundet

Blir sagt opp etter 18 år i forbundet. - Vi ønsker å forhindre en forgubbing, sier Pensjonsitforbundets advokat.

FOR GAMMEL: 4. juni fyller Mary Johansen 70 år, men hun vil ennå ikke bli pensjonist. Johansen, som har jobbet i Pensjonistforbundet i 18 år søkte om å få fortsette i halv stilling fram til landsmøte 2011. Forbundet mener Johansen er for gammel. Foto: EVA LER NILSEN/HK-NYTT
FOR GAMMEL: 4. juni fyller Mary Johansen 70 år, men hun vil ennå ikke bli pensjonist. Johansen, som har jobbet i Pensjonistforbundet i 18 år søkte om å få fortsette i halv stilling fram til landsmøte 2011. Forbundet mener Johansen er for gammel. Foto: EVA LER NILSEN/HK-NYTT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Offisielt vil Pensjonistforbundet  fjerne aldersgrensen i arbeidslivet. Selv sparker de en ansatt fordi hun blir for gammel, skriver HK-Nytt, fagbladet for Handel og Kontor.

4. juni fyller Mary Johansen 70 år, men hun vil ennå ikke bli pensjonist. Johansen, som har jobbet i Pensjonistforbundet i 18 år søkte om å få fortsette i halv stilling fram til landsmøte 2011. Forbundet mener Johansen er for gammel.

- Forgubbing - Jeg fikk beskjed om at de ville unngå en forgubbing av forbundet. De snakker med to tunger: på den ene siden vil de at gamle skal jobbe, men selv vil de ha unge, sier Johansen til Dagbladet.

Samtidig som Johansen sak har versert, gikk Pensjonistforbundet ut i mediene sammen med blant andre Statens Seniorråd og rådet til at aldersgrensen i arbeidslivet på 70 år blir opphevet, skriver HK-Nytt.  

- De har jo lov til å si meg opp på grunn av alder, men det rimer svært dårlig med Pensjonistforbundets offisielle politikk, sier Johansen.

Vil ha flere yngre Da Dagbladet forsøkte å konfrontere generalsekretær Harald Olimb Normann var hans eneste svar «Dette er en personalsak, som jeg ikke ønsker å kommentere i pressa».

Pensjonistforbundets advokat, Håvard E. Bjørnstad, bekrefter overfor HK-nytt at de ønsker å «forhindre en forgubbing».

- I Pensjonistforbundet jobber det mange godt voksne mennesker. På sikt vil det medfører et problem for bedriften. De ønsket derfor å ta grep for å forhindre forgubbing, sa Bjørnstad til HK-Nytt.

- I enkelte tilfeller er det sakelig grunn til å prioritere yngre arbeidstakere framfor eldre for å bevare en viss spredning aldersmessig, sier Bjørnstad til Dagbladet.

- Ikke paradoks - Er ikke dette en paradoksal politikk fra Pensjonistforbundet?

VIL IKKE KOMMENTERE: Da Dagbladet forsøkte å konfrontere Pensjonistforbundets generalsekretær Harald Olimb Normann var hans eneste svar «Dette er en personalsak, som jeg ikke ønsker å kommentere i pressa». Foto: PENSJONISTFORBUNDET
VIL IKKE KOMMENTERE: Da Dagbladet forsøkte å konfrontere Pensjonistforbundets generalsekretær Harald Olimb Normann var hans eneste svar «Dette er en personalsak, som jeg ikke ønsker å kommentere i pressa». Foto: PENSJONISTFORBUNDET Vis mer

- Nei. Dette er ikke et paradoks og må sees adskilt. På den ene siden har man forbundets politikk og på den andre siden har man bemanningsbehovet i Pensjonistforbundets sekretariat. Man har jo sett i enkelte industribedrifter hvor man har hatt nedskjæringer at man blir sittende igjen med bare den eldre garden. For å løse dette har man fått rettspraksis på at man kan prioritere yngre framfor eldre, sier Bjørnstad.

- Du ser ingen konflikt her mellom liv og lære?

- Nei, svarer advokaten.

VIL IKKE HA FORGUBBING: Pensjonistforbundets advokat, Håvard E. Bjørnstad, bekrefter overfor HK-nytt at de ønsker å «forhindre en forgubbing».

- I Pensjonistforbundet jobber det mange godt voksne mennesker. På sikt vil det medfører et problem for bedriften. De ønsket derfor å ta grep for å forhindre forgubbing, sa Bjørnstad til HK-Nytt. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
VIL IKKE HA FORGUBBING: Pensjonistforbundets advokat, Håvard E. Bjørnstad, bekrefter overfor HK-nytt at de ønsker å «forhindre en forgubbing». - I Pensjonistforbundet jobber det mange godt voksne mennesker. På sikt vil det medfører et problem for bedriften. De ønsket derfor å ta grep for å forhindre forgubbing, sa Bjørnstad til HK-Nytt. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media