MISTET MORA: Steve Knowlton tørker vekk noen tårer mens han forteller om sin mor, Mary Knowlton, som ble skutt under en politiøvelse onsdag. Foto: AP Photo / Chris O'Meara
MISTET MORA: Steve Knowlton tørker vekk noen tårer mens han forteller om sin mor, Mary Knowlton, som ble skutt under en politiøvelse onsdag. Foto: AP Photo / Chris O'MearaVis mer

Mary (73) drept under politiøvelse. Sønnen: - Jeg tilgir politimannen. Det er for mye hat i verden

Forferdelig uhell i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi var ikke klar over at skarp ammunisjon var tilgjengelig for for politimannen, sier politisjef Tom Lewis, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han snakker om den forferdelige ulykka onsdag. Under en politiøvelse i Punta Gorda i Florida, som hadde som formål å bringe politiet og publikum tettere sammen, ble den 73 år gamle pensjonerte bibliotekaren Mary Knowlton skutt og drept.

Skutt under rollespill

Knowlton, som var en ivrig frivillig i lokalsamfunnet, hadde blitt tilfeldig pekt ut til å delte i et rollespillscenario, som skulle demonstrere hvordan politiet arbeider.

Det var under en «skyt/ikke skyt»-demonstrasjon, som skal vise hvor tøffe avgjørelser politiet må ta i løpet av et kort øyeblikk, at Knowlton ble skutt.

Politiet kaller det en «forferdelig ulykke».

Av årsaker som ikke er kjent ennå, hadde politibetjenten et skarpladd våpen. Under slike demonstrasjoner brukes vanligvis «simunition guns», treningsvåpen, som ser ekte ut, men som avfyrer ikke-dødelige prosjektiler med redusert kraft.

- Politimannen som var involvert er rammet av sorg, sier politisjef Lewis.

Tilstede under politiets demonstrasjon var også Mary Knowltons mann. Ifølge ekteparets sønn, Steve Knowlton, er faren «knust».

Sønnen tilgir

Men, Steve Knowlton, sier at han. på vegne av mora, tilgir politimannen som avfyrte skuddet.

- Det er for mye hat i verden, i Amerika. Vi føler alltid at vi må ta hevn og det løser ingenting. Jeg kan helt ærlig si at det ikke er lett å tilgi, men det må bli gjort. Hun ser meg nå, sier Steve.

For Steve Knowlton mener at mora hans ville ha ønsket at han tilga.

- Jeg tilgir ham. Min mor var veldig spirituell. Hun oppdro oss rett, sier han.

Samtidig medigir han i et intervju med TIME at familiens liv er snudd på hodet.

- Jeg vet at politimannen ikke gjorde det med vilje, men det føles som om sjelen er revet ut av brystet vårt. Hun var familiens klippe. Jeg kan ikke forstå hvordan dette kunne skje, sier Knowlton.

Etterforskes

Forholdene mellom politiet og lokalsamfunn flere steder i USA, og spesielt i minirotetssamfunn, har vært spent de siste årene. Hendelser som den i Punta Gorda er ekstremt uheldige, sier Oscar Vasquez, leder for National Citizens Police Academy Association.

- Det knuser hjertet mitt. Det er en tragedie, sier han.

Hendelsen etterforskes nå av politiet.