Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mary får beholde den ATV-kjørende julealligatoren Rambo: - Han er som en liten baby

Men den stadig voksende lokalkjendisen kan ikke undervise for barn lengre.

KJÆLEDYR OG EIER: Etter et snaut års kamp får Mary Thorn beholde den seks fot lange alligatoren Rambo. VIDEO: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mary Thorn og alligatoren Rambo har holdt sammen i tykt og tynt.

- Han er som en liten baby, sier Florida-kvinnen ifølge CNN om det en gang underernærte krypdyret hun reddet for syv år siden.

Siden den gang har rovdyret kjørt ATV, posert for fotografer og blitt brukt som pedagogisk virkemiddel for barn.

Dette har igjen betydd lokal kjendisstatus for både Thorn og Rambo i småbyen Lakeland.

Komplikasjoner

Det noe usedvanlige forholdet deres kunne imidlertid fått en brå slutt, ifølge ABC News. Kanalen skriver at Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) i mars nektet Thorn å beholde dyret.

SKIKKELIG OVERASKELSE.: Dyrepasser Billy Collett, inviterte kjæresten til å være med å mate en krokodille. Hun klatrer inn i innhegningen uten å ane hva som venter henne. Video: Australian Reptile Park via Storyful Vis mer

Dette fordi Rambo nå er over seks fot lang. Det betydde at Florida krevde at Thorn måtte ha en eiendom på rundt 100 mål for å beholde dyret.

- Dette er en veldig kompleks sak, spesielt siden hun skaffet seg alligatoren før det kom endringer i loven, sa Gary Morse, talsmann for Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC), til ABC News, da saken fortsatt gikk sin gang i det amerikanske rettssystemet.

Familiær alligator

Måneder etter kom avgjørelsen. Thorn får beholde Rambo, men den kan ikke lenger bli brukt i offentlige sammenhenger.

Dermed kan det spøke for kjendisstatusen til alligatoren. Mary Thorn er likevel svært glad for at hun får feire jul med elvas skrekk.

- Han er familie, sier Thorne i en video publisert av CNN.

Flere angrep i Florida

I Florida tillates enkelte personer å ha alligatorer som kjæledyr. Rovdyrene er imidlertid ikke ufarlige.

«REDNINGSAKSJON»: Elefanten Kham La så Darrick tilsynelatende slite mot strømmen. Da stormet den ut i vannet for å redde ham. Video: YouTube / elephantnews Vis mer

Ifølge Florida Fish and Wildlife Conservation Commission ble det i Florida registrert 84 angrep fra arten mellom 2007 og 2015.

To av disse var dødelige.

- Alligatorer er jegere på toppen av næringskjeden og de er ville dyr, sier Ricky Flint, koordinator for Parks Alligator Program, overfor USA Today.

Farlige dyr

Flint understreker at å fôre en alligator er det dummeste en kan gjøre.

Dette ettersom alligatorer ute i det fri mister frykten for mennesker når de assosierer dem med mat. Han legger også vekt på at man ikke skal svømme i områder der alligatorer ferdes.

Særlig er natten et farlig tidspunkt.

- Alligatorer er mest aktive om natten, og folk som svømmer om natten kan bli oppfattet som et bytte, sier Ricky Flint.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!