Maryam får flytte inn og styret er politianmeldt

- Vi er jo høflige mennesker og kan ikke fryse ut folk.

FLYTTER INN:  Maryam Akbari Mirzad får nå flytte inn i sin nye leilighet, med god hjelp fra advokat Bjørnar Håland. Foto: Privat.
FLYTTER INN: Maryam Akbari Mirzad får nå flytte inn i sin nye leilighet, med god hjelp fra advokat Bjørnar Håland. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Afghanske Maryam Akbari Mirzad (62) kjøpte nylig en leilighet i Ekeberg borettslag i Sandefjord. Det var bare ett problem; på grunn av Mizads begrensende norskkunnskaper ville ikke styret at hun skulle flytte inn.

Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken.

- Hennes manglende norskkunnskaper vil være et åpenbart hinder for positiv tilvekst til vårt bomiljø, sto det i avslaget.

- Tok til fornuft Maryam engasjerte advokat Bjørnar Håland for å få hjelp, og nå har styret snudd.

- Jeg sendte et brev og ba om at vedtaket skulle gjøres om. Styreleder mottok nok brevet i dag, og styret tok til fornuft, sier Håland til Dagbladet.

Dagbladet var i kontakt med Håland i går. Da viste han til borettslagsloven paragraf 1-5 der det står at kjønn, etnisitet, religion, livssyn, nedsatt funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk ikke kan være et grunnlag for å forskjellsbehandle beboere.

- Jeg mener at dette er åpenbar diskriminering. Dette hadde ikke vært noe problem om vedkommende hadde vært fransk. Heller ikke om hun hadde vært blind eller døv, uttalte Håland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer