Masi falt for Märtha

ALTA (Dagbladet): Overgangen er stor fra byliv med kjente forfattere til sledefart på Altaelva. Prinsesse Märtha Louise mestrer begge deler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hundegården falt alaskahunden Masi pladask for prinsessen. Om hun selv har falt for forfatteren Ari Behn vil hun ikke kommentere.

- Dere vet veldig godt at jeg ikke snakker om privatlivet, sa en hemmelighetsfull Märtha Louise til Dagbladet på spørsmål om hennes vennskap til forfatteren Ari Behn. Torsdag kveld satt de to ved restaurantbordet på Bølgen & Moi i Oslo. Om det er noe mer enn et nært vennskap mellom de to vil ikke prinsessen snakke om.

Hun er mer opptatt av å oppleve Finnmark. Og det som en ekte villmarksprinsesse.

Veltet på isen

I går førte hun et hundespann med 16 trekkhunder oppover Altaelva. Et lite feilskjær, og et ublidt møte med elveisen til tross: Prinsessen var strålende fornøyd da hun kom i mål.

- Vi klarte å falle en gang, sa hun, og presiserte at hun var like hel. - Prinsessen ble vel litt overivrig. Tyngden på sleden ble litt skeivt fordelt, og da gikk det galt, forklarte fører Roger Dahl. Han utelukket likevel ikke at prinsessen kan gå en framtid i møte som hundekjører.

- Hun har et veldig godt lag med dyr. Det var helt tydelig, sa Dahl.

Må trene

Prinsessen var imponert over det nordligste fylket, som hun aldri tidligere har besøkt. Ved innflyging til Alta i morgentimene tok hun plass i cockpiten, noen timer seinere satt hun i hundesleden på vei ut i villmarka. - Det er helt fantastisk. Det var kjempemorsomt å kjøre slede, selv om det var litt kaldt, sa prinsessen. Hun førte hundesleden til Roger Dahl fram til startområdet for det tradisjonsrike Finnmarksløpet. Europas lengste trekkhundløp på 1000 kilometer.

- Jeg tror ikke jeg kunne vært med på hele turen. Da må jeg nok trene litt mer, sa hun.

Seinere på dagen besøkte Märtha Øytun Folkehøgskole, hvor gutta kom med sin uforbeholdne kjærlighetserklæring til prinsessen gjennom flerstemt korsang.

Da sangen var slutt, sto de igjen i bar overkropp med hjerter på brystkassa - til applaus fra skolekamerater og en lett rødmende prinsesse.

- Jeg har gledet meg til å se Finnmark. Det er fantastisk fint her oppe, sa prinsessa. I dag reiser hun til Kautokeino.

VILLMARKSPRINSESSE: Märtha Louise trivdes godt både som fører og passasjer i Roger Dahls 16 hunder store hundespann. Det var imidlertid ikke alltid at hundene lystret like godt.
POPULÆR: Prinsesse Märtha Louise ble satt stor pris på. Til og med i hundegården.