Maskepiken tar banen igjen

Davinia ble skadet under London-terroren 7. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

7. juli endret London-innbyggernes hverdag for lang tid. Tre t-baner og en buss eksploderte. 56 mennesker ble drept, og mange ble hardt skadet i løpet av redselsformiddagen.

Davinia Turrell (24) ble verdens ansikt på angrepet: Hun satt på t-banen ved Edgware Road da en av bombene gikk av. Bildet av Davinia, blodig og uten sko, men med kjølemaske over ansiktet, ble symbolet på terroren.

Bare to uker etter det dødelige angrepet prøvde terroristene seg igjen. 21. juli eksploderte fire nye bomber på t-baner og busser i London. Nå er det en halv million færre reisende med kollektivtrafikken hver dag: Innbyggerne er redde for å bli terrorofre, og de som kan, velger sykkel, taxi, egen bil eller å sitte på med kolleger til jobb.

Nå går Davinia Turrell foran og viser Londons innbyggere at hun ikke er blitt skremt fra å ta undergrunnen til tross for at terroristene fortsatt truer byen. I dag viser avisa The Sun bilder av Davinia mens hun venter på bussen. På hodet har hun en hatt som skjuler brannsårene i hodet.

Maskepiken tar banen igjen