Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Maskert mann i VG var avisredaktør

Nyhetsredaktør Dag Hellesund i Bergensavisen skal ha skrytt av å bryte loven i finlandshette-intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I gårsdagens VG stilte en anonym 38-åring til intervju om at han ulovlig har gjort oppussingsarbeidet i boligen selv, for å senke utgiftene knyttet til godkjente håndtverkere.

På bildet til artikkelen står mannen på knærne med drill i hånda på sitt eget, uferdige bad - iført finlandshette fordi han tilsynelatende frykter etterspill om han hadde stått fram med navn.

 «Han bestemte seg for å bli lovbryter da han fikk inn to anbud på renovering av det 8,3 kvadramter store badet. Det ene lød på 280 000 kroner, det andre på 350 000 kroner», heter det i VG-saken.

38-åringen kommer også med krass kritikk av forsikringsselskaper og håndverkerbransjen.

- Ingen kommentar Nå viser det seg at den kamuflerte mannen etter alt å dømme var 38 år gamle Dag Hellesund, som er nyhetsredaktør i Bergensavisen. Det skriver bt.no i dag.

Verken overfor Bergens Tidende eller Dagbladet vil redaktøren svare på hvorfor han lot seg intervjue som lovbryter, med finlandshette, i en konkurrerende avis.

- Er det riktig at det er du som er avbildet og intervjuet?

- Ingen kommentar, sier Hellesund til Dagbladet.

- Hvis det ikke er deg, går jeg ut fra at du hadde avkreftet det?

Faksimile: VG
Faksimile: VG Vis mer

- Ingen kommentar.

Sjefredaktør Anders Nyland i BA vil foreløpig ikke si noe om hva han synes om nyhetsredaktørens antatte opptreden i VG.

- Dette er en personalsak. Den ønsker jeg ikke å kommentere. Dette håndteres nå internt, sier Nyland til Dagbladet.

- Gjør seg dårlig Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund mener saken først og fremst er komisk.

- Finlandshetter gjør seg veldig dårlig på pressefolk. At ikke bare en journalist, men en nyhetsredaktør lar seg intervjue anonymt iført finlandshette, fremstår som underlig, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund til bt.no.

Han bemerker også at Hellesund burde ha stilt opp i sin egen avis, og ikke VG, om han mente den ulovlige oppussingen var en nyhetssak.

KOMMENTERER IKKE: Nyhetsredaktør Dag Hellesund, her på et bilde for en del år tilbake, vil ikke avkrefte at det var han som stilte opp i VG-artikkelen. Foto: Dagbladet
KOMMENTERER IKKE: Nyhetsredaktør Dag Hellesund, her på et bilde for en del år tilbake, vil ikke avkrefte at det var han som stilte opp i VG-artikkelen. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media