Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maskert mann med sverd gikk til angrep på elever på svensk skole. Ble skutt av politiet

En lærer ble drept, flere elever er alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lærer ble drept i dagens angrep mot en skole i Trollhättan i Sverige i dag. Ifølge politiet skal en maskert mann med sverd ha gått rundt på skolen og påført fire personer hogg- og stikkskader.

- Han har brukt flere knivliknende våpen, sier kommunikasjonsrådgiver Thomas Fuxborg ved politiet i Västra Götaland på en pressekonferanse.

En 15-åring, en 11-åring og en voksen mann ble alvorlig skadd, mens en lærer ble funnet drept inne i bygget. Gjerningsmannen selv ble skutt av politiet og har alvorlige skader.

- Dette er en av de alvorligste hendelsene i Sveriges historie, sier Fuxborg.

Gjerningsperson skutt Ifølge politiet er gjerningsmannen en mann i 20-åra. Politiet fikk melding om at en person gikk rundt på skolen med sverd og maske. Da de kom fram til skolen, fant de gjerningsmannen inne i skolens kafeteria. Politiet sier mannen i 20-åra skal ha angrepet politiet.

- Da vi kom visste vi at en mann i 20-åra løp rundt på skolen og angrep både elever og voksne, sier Fuxborg.

Politiet sier de ble tvunget til å avfyre våpen. Gjerningsmannen ble truffet av ett skudd.

- Politiet ble tilkalt stedet og en kollega ble tvunget til å avfyre sitt tjenestevåpen, sier opplyser politiet til Dagens Nyheter (DN).

De meldte først at gjerningsmannen var død, og siterte en pressetalsmann på sykehuset på dette. Sykehuset har siden gått ut og dementert opplysningen.

- Kaos I en pressemelding skriver politiet at det nå er stor forvirring på skolen, som heter Kronan og har 400 elever fra 1. til 9. trinn.

En elev sier til SVT at de ikke forsto alvoret i starten.

FIRE SKADD: Minst fire skal være skadd etter at person gikk amok med et sverd på en skole i Sverige. 
Foto: Stig Hedström / TT kod 200
FIRE SKADD: Minst fire skal være skadd etter at person gikk amok med et sverd på en skole i Sverige. Foto: Stig Hedström / TT kod 200 Vis mer

- Han hadde maske og svarte klær og et langt sverd. Det var elever som ville ta bilde med ham og kjenne på sverdet, sier eleven til SVT.

Lokalavisa TEELA beskriver kaotiske tilstander utenfor skolen. Både ungdommer og foreldre gråter og er urolige, og flere prøvde å ta seg forbi politisperringene og inn til elevene som ble holdt på skolen.

SKUTT: Gjerningspersonen skal være skutt av politiet. Han har alvorlige skader, ifølge sykehusets pressetalsmann. 
Foto: Stig Hedström / NTB scanpix
SKUTT: Gjerningspersonen skal være skutt av politiet. Han har alvorlige skader, ifølge sykehusets pressetalsmann. Foto: Stig Hedström / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!