Youtube-spøk

Maskert mann ropte bombetrusler på restaurant i Oslo - viste seg å være «elendig» spøk

Den antatte hovedmannen er nå arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En maskert mann gikk inn på McDonald's på Alnabru i Oslo og sa han skulle sprenge stedet i lufta. Det viste seg at det hele var ment som en Youtube-spøk.

Hendelsen skapte mye frykt inne i restauranten, og politiet sier at det «haglet inn» med nødtelefoner rundt klokka 20.41 søndag kveld.

- Meldingene gikk ut på at det hadde kommet en mann maskert inn på McDonald's. Han bar på en bag og sa han skulle sprenge stedet i lufta. Han ropte også «allahu Akhbar».

- Dette medførte at et 30-talls kunder og ansatte løp ut av McDonald's, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet tok meldingene på høyeste alvor og sendte et stort antall væpnede patruljer. Da de kom til stedet, fikk de raskt pekt ut mannen de mener står bak. Han er i begynnelsen av 20-årene.

Youtube-spøk

- Han fortalte at det var en spøk. Vi sjekket en bag inne i lokalet, og det viste seg at den inneholdt klær. Etter hvert fikk vi også kjennskap til at to kompiser hadde vært med.

- De hadde planlagt dette – og også å filme det. Hensikten var å legge filmen ut på YouTube i ettertid, sier Jøkling.

Den antatte hovedmannen ble pågrepet og kjørt i arresten. De to kameratene – som er i tenårene – ble avhørt på stedet.

Politiet har svært lite til overs for oppførselen til gjengen.

- Det er ingen tvil om at dette var en høyst elendig vurdering. Spesielt i disse tider. Vi ser ingenting humoristisk i denne saken, sier Jøkling.

(NTB)