Maskert mann til angrep på belgisk militærbase

Mistenkt pågrpet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bevæpnet mann skal først ha forsøkt å kjøre gjennom portene til et militæranlegg Flawinne i Belgia, skriver Reuters.

Mannen skal ha stukket av fra stedet, og bilen ble funnet forlatt i Beograd ikke langt unna Flawinne. Politiets bombegruppe skal ha sjekket bilen for eksplosiver, og en mistenkt skal være pågrepet.

Ifølge avisen La Meuse fant hendelsen sted klokken 9 lokal tid. Vitner sier til avisen at de så den maskerte mannen være tungt bevæpnet.

Talsmann for forsvaret Tony Langone bekrefter hendelsen, men ønsket ikke gi ytterligere kommentar

- Vi har fortsatt mye informasjon å samle inn før vi kan kommentere hendelsen, sier han ifølge den belgiske avisa Heet Laateste Nieus.

Belgisk politi hevdet i januar å ha avslørt en plan om å gjennomføre terrorangrep mot politiet i landet, og en mann ble drept da politiet slo til mot flere antatte terrorister. Vaktholdet er siden skjerpet ved offentlige bygninger og en rekke andre steder i Belgia, som i mai 2014 ble rystet av et terrorangrep mot det jødiske museet i Brussel.

Fire mennesker ble drept i museumsangrepet, og en 29 år gammel franskmann av algerisk opprinnelse sitter varetektsfengslet i Frankrike, mistenkt for å ha stått bak.