Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maskert mann til angrep på belgisk militærbase

Mistenkt pågrpet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bevæpnet mann skal først ha forsøkt å kjøre gjennom portene til et militæranlegg Flawinne i Belgia, skriver Reuters.

Mannen skal ha stukket av fra stedet, og bilen ble funnet forlatt i Beograd ikke langt unna Flawinne. Politiets bombegruppe skal ha sjekket bilen for eksplosiver, og en mistenkt skal være pågrepet.

Ifølge avisen La Meuse fant hendelsen sted klokken 9 lokal tid. Vitner sier til avisen at de så den maskerte mannen være tungt bevæpnet.

Talsmann for forsvaret Tony Langone bekrefter hendelsen, men ønsket ikke gi ytterligere kommentar

- Vi har fortsatt mye informasjon å samle inn før vi kan kommentere hendelsen, sier han ifølge den belgiske avisa Heet Laateste Nieus.

Belgisk politi hevdet i januar å ha avslørt en plan om å gjennomføre terrorangrep mot politiet i landet, og en mann ble drept da politiet slo til mot flere antatte terrorister. Vaktholdet er siden skjerpet ved offentlige bygninger og en rekke andre steder i Belgia, som i mai 2014 ble rystet av et terrorangrep mot det jødiske museet i Brussel.

Fire mennesker ble drept i museumsangrepet, og en 29 år gammel franskmann av algerisk opprinnelse sitter varetektsfengslet i Frankrike, mistenkt for å ha stått bak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!