Maskerte banditter truer i Kosovo

Vil drepe de som ikke støtter separatismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bevæpnede og maskerte banditter skal de siste dagene ha satt opp veisperringer og truet forbipasserende i vestre Kosovo, melder nyhetsbyrået AP.

De maskerte er bevæpnet med automatvåpen, og truer med å kidnappe og drepe enhver som motsetter seg kampen for Kosovo som selvstendig stat.

Kosovo, som er en provins i Serbia, er i dag under FN-administrasjon. Senere i år skal FN, Serbia, EU og andre internasjonale aktører forsøke å komme frem til en endelig løsning for provinsens fremtid.

Den kosovoalbanske majoriteten i provinsen ønsker full løsrivelse fra Serbia, mens Serbia står fast på sitt krav om at Kosovo må forbli en del av Serbia.

I følge lokalmedia i Kosovo er de maskerte bandittene del av en gruppe som kaller seg «Hæren for Kosovos uavhengighet». De har satt opp veisperringer der spesielt FN-personell og kosovoalbanske myndighetspersoner blir stoppet og truet. De skal også ha delt ut flygeblader med trusler.

- Vi har fått informasjoner om at kriminelle har begynt virksomhet i vestre Kosovo. De forsøkte å stoppe biler, sier oberstløytnant Siegfried Jooss, talsmann for de europeiske stabiliseringsstyrkene i området.

Han sier NATO gjør det de kan i å assistere lokalt- og FN-politi i området for å slå ned på de kriminelle.

Samtidig skal FN ha rådet sitt personell til å ikke kjøre i området på kveldstid.

TRUER MED DRAP: Bevæpnede kosovoalbanske separatister skal ha satt opp veisperringer og truet FN-ansatte og lokale med kidnappinger og drap. Bildet er av kosovoalbanske frihetskjempere under Kosovo-krigen i 1999. Foto: Scanpix
TRUER MED DRAP: Bevæpnede kosovoalbanske separatister skal ha satt opp veisperringer og truet FN-ansatte og lokale med kidnappinger og drap. Bildet er av kosovoalbanske frihetskjempere under Kosovo-krigen i 1999. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer