STOPPET AV POLITIET:  Politiet stoppet en ikke varslet støtteaksjon for punkgruppa Pussy Riot utenfor den russiske ambassaden i Drammensveien i Oslo. Bjørn Opsahl
STOPPET AV POLITIET: Politiet stoppet en ikke varslet støtteaksjon for punkgruppa Pussy Riot utenfor den russiske ambassaden i Drammensveien i Oslo. Bjørn OpsahlVis mer

Maskerte demonstranter pågripes av politiet

Politiet stoppet demonstranter med masker og store ryggsekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Store politistyrker aksjonerer nå mot en ikke varslet demonstrasjon ved den russiske ambassaden i Drammansveien.

- Det går for så vidt rolig for seg, men demonstrantene var maskert og hadde med seg tunge sekker. De hadde nok intensjoner om å gjøre et eller annet. Vi fikk et forhåndsvarsel om demonstrasjonen og fikk stoppet den nesten før den fikk startet, det var nok bra, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Finn Belle til Dagbladet klokka 14.30.

Hva sekkene innehold vet operasjonslederen foreløpig ikke.

Flere av demonstrantene vil bli pågrepet av politiet.

- En god del vil bli innbrakt, men vi jobber nå med å få oversikt og kontroll, så jeg vet ikke hvor mange det blir, sier Belle.

Demonstrantene bar klær med påskriften Free Pussy Riot.

Anken mot det russiske punkebandet ble behandlet i retten i Moskva i dag.

Mens dommen mot én av de russiske jentene ble gjort betinget, noe som innebærer at hun løslates, opprettholdt ankedomstolen dommen mot de to andre jentene på to års fengsel.