Maskerte kidnappere forsvant med 11 bar- gjester på høylys dag

Mysterium i Mexico. Åtte dager uten spor.

 KIDNAPPET PÅ FORMIDDAGSBAR:  Familiene til 10 av de 11 som ble kidnappet fra en bar på formiddagen for åtte dager siden i et "trygt" område i Mexico by, har  gått ut med bilder av de saknede. Fra venstre øverst: Josue Piedra Moreno, Aaron Piedra Moreno, Rafael Rojas, Alan Omar Athiencia Barragon og Jennifer Robles Gonzalez. Fra venstre nederst:  Jerzy Ortiz Ponce, Said Sanchez Garcia, Guadalupe Morales Vargas, Eulogio Foseca Arreola og Gabriela Tellez Zamudio. FOTO: AP/Marco Ugarte/NTB Scanpix.
KIDNAPPET PÅ FORMIDDAGSBAR: Familiene til 10 av de 11 som ble kidnappet fra en bar på formiddagen for åtte dager siden i et "trygt" område i Mexico by, har gått ut med bilder av de saknede. Fra venstre øverst: Josue Piedra Moreno, Aaron Piedra Moreno, Rafael Rojas, Alan Omar Athiencia Barragon og Jennifer Robles Gonzalez. Fra venstre nederst: Jerzy Ortiz Ponce, Said Sanchez Garcia, Guadalupe Morales Vargas, Eulogio Foseca Arreola og Gabriela Tellez Zamudio. FOTO: AP/Marco Ugarte/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte dager etter at 11 unge mennesker forsvant på høylys formiddag fra en bar i Mexico by, er den første massekidnappingen i en av verdens største byer et stadig større mysterium.

Ingen har krevd løsepenger og verken familiene eller politiet vet hva som har skjedd med dem.

Nå har familiene gått ut med bilder av savnede.

Det eneste myndighetene i den mexikanske hovedstaden kunne bidra med på en pressekonferanse før helga, er at de ikke en gang kan bekrefte historien, skriver Los Angeles Times.

Beskjed fra mafiaen ? Nå går spekulasjonene i mexikanske medier om bortføringene er et varsel fra narkomafiaen om at den øker «trykket» på Mexico by.

Massekidnappinger med narkomotiv er blitt dagligdags i andre byer i landet. Men Mexico by har vært en fredet plett så langt. Iallefall ambassadestrøkene i sentrum.

Det var forrige lørdag like etter klokka 10 på formiddagen at flere maskerte menn hoppet ut av hvite SUV'er stoppet nacspielstedet Bicentenario Restaurante-Bar i den «finere» sentrumsbydelen Zona Rosa, bare halvannet kvartal fra den amerikanske ambassaden og et steinkast fra hovedpolitistasjonen.

Åtte unge menn og tre kvinner i alderen 16 til 34 år ble tvunget ut i bilene og kjørt vekk, ifølge andre bargjester som rømte unna.

Siden har politi og pårørende lett i blinde.

Kameraer På folkemunne går baren under navnet Heaven og holder åpent fram til klokka 10 på søndager.

Først torsdag, fire dager etter massekidnappingen, dukket politiet opp i baren for å sjekke overvåkingskameraene der. Men de har ennå ikke funnet noen sikker teori på hvorfor kidnapperne slo til akkurat der.

Ingen av kidnappingsofrene har noen kriminell bakgrunn.
Eneste dokumenterte fellestrekk er at alle bor i den mer belastede bydelen Tepito. Men bare noen av dem kjenner hverandre, og familiene tror det er tilfeldig at det var disse elleve som ble bortført.

To av mødrene til de savnede fortalte før helgen at fedrene til de to av dem har sittet i fengsel ti års tid for drap og narkotikahandel.

- Men hvis noen skulle hevne seg på familiene, hadde de gjort det for lenge siden. Jeg kan ikke tro at det er noen sammenheng, har den ene av mødrene forlart, ifølge nyhetsbyrået AP.

 STOR OPPMERKSOMHET:  En kvinne holder opp en plakat med bilde av en 19 år gammel slektning som er sporløst borte etter kidnappingen forrige helg. FOTO: Eduardo Verdugo, AP/NTB Scanpix.
STOR OPPMERKSOMHET: En kvinne holder opp en plakat med bilde av en 19 år gammel slektning som er sporløst borte etter kidnappingen forrige helg. FOTO: Eduardo Verdugo, AP/NTB Scanpix. Vis mer