Maskerte menn stormet sykehus

Skuddoffer befridd fra dansk sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 30 år gamle mannen som lørdag ble skadet i et skytedrama på en nattklubb i København, ble i går kveld befridd fra Rikshospitalet i Danmark

Sykehuset skal ha blitt stormet av et titall maskerte menn, og de lyktes å få med seg den 30 år gamle mannen, skriver den danske avisen Politikens nettutgave.

- Jeg går ut i fra at mannen ble bevoktet av noen medarbeidere fra kriminalomsorgen, sa vaktsjefen hos politiet i København, Jørgen Thomsen.

Politiet i København pågrep i går kveld to av mennene som er mistenkt for å ha stormet sykehuset. Mannen som ble befridd var broren til 24-åringen som lørdag ble skutt og drept. Dørvakten på det populære utestedet, Cafe Rust, åpnet ild mot ungdommene etter at de skal ha begynt å slåss. Dørvakten hevder han handlet i nødverge, men ble søndag siktet for drapet og varetektsfengslet i 26 dager.

Brødreparet, som har innvandrerbakgrunn, skal lenge ha tilhørt et kriminelt belastet miljø på Nørrebro. Og de skal begge ha vært kjenninger av politiet.

30-åringen, som nå er sporløst borte, var innlagt på Rigshospitalet med to skudd i låret. I går ble fengslet i 14 dager, siktet for grov vold mot dørvakten. Han var ikke tilstede da han fikk dommen, fordi han var innlagt på sykehuset.

Vitner til skyteepisoden sier at gjerningsmennene skjøt målrettet mot to personer. En mann i 30-årene ble også rammet av et skudd, i låret.

Skytedrama: Politi og ambulanse kom raskt til stedet, men 24-åringens liv stod ikke å redde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer