Maskerte ranere teipet og stripset eldre ektepar

Ranet i sitt eget hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maskerte ranere teipet og stripset et ektepar i slutten av 60-årene, før de truet med kniv og forlangte penger i Hvittingfoss natt til tirsdag.

Det eldre ekteparet i Hvittingfoss fikk usedvanlig røff behandling under et innbrudd natt til tirsdag. I huset var også ekteparets elleve år gamle barnebarn. Ranerne sperret guttens rom med teip, og han skal ikke ha merket noe til ranet, skriver Laagendalsposten.

Paret ble forsøkt presset for penger, og ranerne endevendte hele huset på jakt etter en safe. Før de gikk knuste de parets mobiltelefoner og en trådløs telefon.

- Paret kom seg løs og fikk slått alarm via et vekterselskap. Da ingen svarte hos ekteparet, ble politiet varslet, sier politiinspektør Ole Morten Pedersen ved Kongsberg politistasjon til NTB.

Ranerne snakket godt norsk til ofrene, men snakket et annet språk seg imellom.

Dette var andre gang det samme huset var utsatt for ran. For to år siden ble husets forrige eiere ranet på lignende måte da ukjente personer kom inn og truet med et skytevåpen. Huset ble nettopp solgt på grunn av traumer etter denne hendelsen.

(NTB)