Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maskinen som viser alt

Amerikanske flyplasser har røntgenmaskiner som virkelig kler av deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BodySearch overlater ingenting til tollernes fantasi. Strålene stanser rett ved huden og viser formen på kroppen og alle dine deler - også de mest private. Ikke alle er like begeistret for de avslørende bildene.

- BodySearch viser alt. Den har blitt innført uten noen form for diskusjon om vi ønsker en slik maskin eller ikke, sier David Banisar i Privacy International.

De ga en av sine «Big Brother»-priser til selskapet som produserer røntgenapparatet.

Så langt har seks amerikanske flyplasser kjøpt maskinen som koster 1,2 millioner kroner - Atlanta, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami og New Yorks John F. Kennedy. I tillegg finnes den i seks fengsler og ei gullgruve i Sør-Afrika.

- Vårt mål er bare å gjøre myndighetene mer effektive i kampen mot kriminalitet, sier president Ralph Sheridan i American Science and Engineering som lager BodySearch.

Amerikanske tollmyndigheter understreker at gjennomlysningen er frivillig. Kun mistenkelige passasjerer blir bedt om å stille kroppen sin til rådighet for BodySearch. Maskinen er et alternativ til kroppsvisitering.

<B>STOREBROR SER DEG:</B> Hvis tollerne tror du skjuler noe, ber de deg ta oppstilling foran BodySearch...
... og på skjermen ser de om du har våpen - og hvordan du ellers ser ut uten klær.