<strong>SKADD:</strong> Mason Wells (t.v.) overlevde terrorangrepene mot Boston og Paris. I Brussel ble han og Joseph Empey skadet under eksplosjonen på flyplassen. Foto: Joseph Empey/Chad Wells via AP
SKADD: Mason Wells (t.v.) overlevde terrorangrepene mot Boston og Paris. I Brussel ble han og Joseph Empey skadet under eksplosjonen på flyplassen. Foto: Joseph Empey/Chad Wells via AP Vis mer

Mason (19) overlevde terrorangrepet i Boston og var i Frankrike under angrepet i Paris. I dag ble han såret i Brussel

- Det er en velsignelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre amerikanske mormonske misjonærer ble såret i angrepet mot flyplassen i Brussel, og for den yngste av dem skal det være langt ifra det første møtet med terror.

Mason Wells (19) skulle følge en fransk mormon på et fly til USA da bomba gikk av rett ved siden av han. Tenåringen var ved bevissthet og holdt seg rolige, ifølge faren Chad Welles, men det som er enda mer oppsiktsvekkende er at 19-åringen overlevde terrorangrepet i Boston, opplyser hans far Chad Wells til ABC News.

- Vi lever en farlig verden og ikke alle er snille, sier faren til tv-kanalen.

Han forteller at han og sønnen Mason var til stede under Boston Marathon, bare et kvartal fra mållinjen for å heie fram Masons mor som deltok.

- Bomba skremte dem, og han tok med seg Mason til hotellet der det var tryggere. Han var veldig rolig og fattet under hele angrepet, sier mora Kimberly Wells til kanalen.

<strong>FAR:</strong> Chad Wells snakker om hvordan sønnen Mason ble skadd i terroangrepet i Brussel. Foto: AP Photo/John Locher
FAR: Chad Wells snakker om hvordan sønnen Mason ble skadd i terroangrepet i Brussel. Foto: AP Photo/John Locher Vis mer

Alle tre kom fra angrepet med livet i behold.

Var i Paris Foreldrene forteller videre at sønnen også var tilstede under terrorangrepet i Paris i fjor.

- Etter angrepet ba jeg han om å være varsom i forhold til omgivelsene og være forsiktig hver gang han reiste, sier mora.

Mason behandles på sykehuset for annen- og tredjegradsforbrenninger, og foreldrene tror han kommer til å bli helt frisk igjen.

- Vi har snakket med ham på telefon, og han har fortalt oss at han var rett ved der bomba gikk av. Det har påført ham brannskader, men det er en velsignelse fra Gud at han lever. Han er en sterk gutt, sier faren.

- Dette er en velsignelse, ikke en forferdelig forbannelse.

IS tar på seg skylda Overvåkingsbilder fra Zaventem-flyplassen ved Brussel viser tre unge menn som skyver traller med bagasje inn i terminalen, og politiet mener de sto bak angrepet på flyplassen.

- Et foto av tre terroristmistenkte ble tatt på Zaventem. To av dem er selvmordsbombere. Den tredje jakter vi på nå, sa lederen for den belgiske påtalemyndigheten, Frederic Van Leeuw.

Samtidig gjennomførte politiet flere aksjoner over hele Belgia. Ei bombe, kjemikalier og en IS-flagg ble funnet under en aksjon i Schaerbeek-distriktet i Brussel.

Terrorgruppa IS har tatt på seg ansvaret for angrepne som tok livet av minst 31 mennesker og såret over 250 personer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer