Massakre i Tel Aviv

Selvmordsbomberne brukte hjemmelagde bomber fylt med bolter og stålkuler. Flere titalls fattige ble drept i Tal Avivs 'red light district'.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Så mange som hundre ble såret, mange av dem alvorlige, etter attentatene som skjedde nesten samtidig ved den gamle busstasjonen og et kjøpesenter i sentrum av Tel Aviv midt i rushtiden klokka 18.30 søndag ettermiddag, lokal tid.

Døde og sårede lå strødd i gatene og butikker var knust etter attentatene. 17 lik ble funnet i kaoset, inkludert de to selvmordsbomberne, mens ytterligere sju mennesker døde på sykehus.

En av bombene gikk av i Neve-Shaanan-gata, og den andre 200 meter unna i Ha'gdud Ha'ivri-gata. Bombene eksploderte rett etter hverandre, noe som gjorde at det ganske raskt var klart at det dreide seg om et selvmordsangrep.

Ulovlige innvandrere

Bombene var fylt med bolter og stålkuler, slik at de kunne føre til størst mulig skade på flest mulig mennesker i det travle området, som også er Tel Avivs «red-light district», fullt av alkoholkiosker, barer, lokaler for billige telefonsamtaler og sexbutikker. Sykebilene hadde problemer med å nå fram på grunn av den tette trafikken.

Bydelen er full av ulovlige innvandrere som er minst like redde for politiet som for selvmordsbombere. Mange av dem er ulovlige innvandrere fra Romania, Russland og den tredje verden, som Afrika, Thailand og Kina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer