<strong> MASSAKRE-MISTENKT:</strong>  Kilder i FBI opplyser til flere medier at 24 år gamle James Holmes er mannen som er pågrepet og mistenkt for massakren. Foto: Colorado University
MASSAKRE-MISTENKT: Kilder i FBI opplyser til flere medier at 24 år gamle James Holmes er mannen som er pågrepet og mistenkt for massakren. Foto: Colorado University Vis mer

- Massakre-mistenkt sa han var «The Joker»

Droppet ut av medisin-studiet for én måned siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 24-åring er pågrepet av politiet, mistenkt for å stå bak massakren der minst 12 mistet livet og 50 ble skadet på en kino i Aurora.

Anonyme kilder i både FBI og Department of Homeland Security har bekreftet overfor flere medier at 24-åringens navn er James Holmes.

Nå publiserer også flere medier et bilde av den mistenkte 24-åringen.

Politisjefen i New York, Ray Kelly, forteller til The New York Times at 24-åringen hadde farget håret rødt for å etterligne karakteren «The Joker» i Batman.

Ifølge CBS New York skal han også ha sagt at han var «The Joker». Karakteren er kjent som skurken i Batman-filmene.

Droppet ut av medisin-studiet Inntil nylig skal han ha vært medisin-student ved medisin-universitetet i Colorado.

Det er Universitetet som nå har gitt ut bildet.

En talskvinne for universitetet opplyser til nyhetsbyrået AP at han trakk seg fra studiet for en måned siden. Det er uklart hvor lenge han har gått der.

ABC News melder at han er født i desember 1987. Nå er han i politiets varetekt etter å ha blitt pågrepet i bil ved kinoen. Mannen vil ifølge Denver Post bli framstilt for fengsling på mandag.

FBI mener ingenting tyder på at mannen tilhører en terror-organisasjon.

Ingen politikjenning Ifølge New York Times fikk James Holmes en bot for en trafikk-forseelse i 2011. Dette er den eneste gangen mannen har hatt kontakt med politiet, ifølge registrene.

24-åringen skal ikke ha bodd lenge i leiligheten der politiet i kveld har gjennomsøkt og funnet eksplosiver. Denver Post skriver at Holmes kommer fra området rundt byen San Diego i delstaten California.

Mannen skal også ha bodd i småbyen Riverside litt lenger nord langs USAs vestkyst, før han flyttet til leiligheten i Aurora rundt mai 2011. Denne leiligheten ligger rundt åtte kilometer fra Century 16-kinoen der massakren fant sted.

Familien til den massakre-mistenkte 24-åringen, som holder til i San Diego, har nå gått ut med en uttalelse:

«Våre tanker går til de involverte og deres venner og familie i denne tragedien. Vi ber om at media respekterer vårt privatliv under denne vanskelige tiden. Vår familie samarbeider nå med myndighetene både i San Diego og Aurora. Vi forsøker fortsatt å ta innover oss informasjonen som kommer og setter pris på at folk respekterer vårt privatliv».

<strong> BATMANS FIENDE:</strong>  Karakteren «The Joker». Foto: Reuters
BATMANS FIENDE: Karakteren «The Joker». Foto: Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer