Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massakre på nattklubb i Brasil

Væpnede menn har skutt og drept minst 14 mennesker på en nattklubb i byen Fortaleza nordøst i Brasil, bekrefter myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan bekrefte at 14 er drept, sier sikkerhetsminister Andre Costa i delstaten Ceara på en pressekonferanse lørdag.

Flere overlevende ligger ifølge ham alvorlig såret på sykehus. Avisa Diario do Nordeste siterte tidligere lørdag politikilder som oppga at minst 18 var drept, og at de fleste av ofrene er kvinner. Seks mennesker skal ha blitt såret, deriblant en tolvåring.

Angrepet i Fortaleza, delstatshovedstaden i Ceara, skjedde lørdag morgen lokal tid.

Lokalt politi bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at væpnede menn skjøt og drepte «et stort antall mennesker» under en fest. Massakren skjedde i nærheten av fotballstadionet Arena Castelao, som ble brukt i VM i 2014.

Politiets teori er at angrepet skjedde i forbindelse med en kamp om territorium mellom rivaliserende narkobander, ifølge lokale medier.

I delstaten Ceara ble det i fjor registrert over 5.000 drap, nesten 50 prosent mer enn i 2016.

Politistyrkene er blitt rammet av nedskjæringer som følge av den store budsjettkrisen i Brasil, og sikkerhetssituasjonen har derfor forverret seg flere steder i landet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!