Massakren

NATO innrømmet i dag at sivile ble angrepet i Kosovo i går i en aksjon mot en «blandet» sivil-militær kolonne ved Djakovica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KUKES (Dagbladet): I følge NTB/DPA fortalte en høytstående offiser pressen i Brussel i dag at det hadde vært angrep på to forskjellige kolonner - den ene klart militær og den andre blandet militær-sivil. Begge kolonnene befant seg i nærheten av hverandre, ifølge talsmannen.

Innrømmelsene kom etter at Pentagon-talsmannen Ken Bacon hele onsdag kveld hadde hevdet at NATO-flyene hadde bombet utelukkende serbiske, militære kjøretøyer og at massakren på flyktningekonvoiene med tusenvis av mennesker og et hundretalls biler var utført av serberne som en hevn. Bacon støttet seg også til uttalelser fra den amerikanske øverstkommanderende i Europa, general Wesley Clark.

NATOs og Pentagons versjon ble understøttet av utsagn fra noen av flyktningene som kom over til den albanske grensebyen Kukes i går kveld som sa at det hadde identifisert de angripende flyene som jugoslaviske MIG-jagere.

Andre flyktninger sa at de ikke var i stand til å identifisere flyene som de hørte øst for Djakovica.

Innrømmet

Serberne har fortsatt både jagerfly og helikoptere som de har gjemt i hangarer i fjellene i Kosovo og som kan brukes i slike aksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer