Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massakrerte en hel familie, men politiet er hemmelighetsfulle: - Det er ting jeg kunne sagt

To år seinere er fremdeles ingen arrestert etter at åtte medlemmer av den samme familien ble brutalt drept.

ULØST: Fremdeles har ingen personer blitt siktet etter at åtte medlemmer av Rhoden-familien ble skutt og drept i Ohio for litt mer enn to år siden. Foto: Lisa Marie Miller / The Columbus Dispatch / AP / NTB Scanpix
ULØST: Fremdeles har ingen personer blitt siktet etter at åtte medlemmer av Rhoden-familien ble skutt og drept i Ohio for litt mer enn to år siden. Foto: Lisa Marie Miller / The Columbus Dispatch / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En aprilmorgen for litt over to år siden ringte nødtelefonen i Pike County i delstaten Ohio. En kvinne var på tråden, og fortalte at «det er blod i hele huset».

Hun befant seg da i en av campingvognene som tilhørte Rhoden-familien i Ohio.

Kort tid etterpå kom en ny telefon, denne gangen fra en mann. Han fortalte at han hadde funnet sin fetter skutt og drept i en annen campingvogn.

Før politiet hadde gjort seg ferdige på de makabre åstedene 22. april 2016, var åtte personer funnet døde. Alle var medlemmer av Rhoden-familien.

Nå, mer enn to år seinere, har politiet fortsatt ikke noe svar på hvem som sto bak drapene. De har heller ikke noe motiv.

- Ting jeg kunne sagt

I forbindelse med at det nærmet seg det dystre «jubileet» i april, la sheriffen i Pike County ut en pressemelding på sin Facebook-side. Her kunne man lese:

- Av respekt for ofrene, familien, vennene og den pågående etterforskningen har jeg bestemt meg for at jeg ikke vil gjøre noen intervjuer i forbindelse med drapene som skjedde 22. april 2016. Jeg har fremdeles full tillit til dem som gjennomfører etterforskningen.

Statsadvokat Rob Junk har ansvaret for etterforskningen. Han har flere ganger sagt at de fokuserer på en annen familie fra området, men det har foreløpig ikke blitt foretatt noen arrestasjoner.

På spørsmål fra USA Today om hvorfor så er tilfellet, er han hemmelighetsfull.

- Dersom vi gjør en arrestasjon, er det mye vi kunne offentliggjort som vi ikke kan snakke om i dag. Det er ting jeg kunne sagt som ville oppklart dette for deg på to sekunder, men jeg kan virkelig ikke si noe mer.

Mistanker

Samtidig har familien Junk sikter til flyttet til Alaska. Der forsøker de ifølge advokatene sine å starte et nytt liv langt borte fra mistenkeliggjøringen i Ohio.

Wagner-familien, som hadde tette bånd til Rhoden-familien, har de siste to åra nektet for å ha hatt noe med drapene å gjøre.

George Wagner og Christopher Rhoden skal ha vært venner i lang tid. USA Today skriver også at det er de som mener de to var forretningspartnere, og at de hadde en krangel like før drapene. Dette tilbakeviser Wagner-familien.

I april understreket advokat John Kearson Clark nok en gang at Wagner-familien bare vil være i fred.

- De er lei seg for det tapet Rhoden-familien har gjennomgått, men de er uskyldige i denne saken.

Sparte barna

Der flere i lokalbefolkningen mistenker Wagner-familien for å stå bak drapene, er det andre som tror at et meksikansk narkotikakartell står bak. Det er det to grunner til.

For det første blir drapene beskrevet som «profesjonelle henrettelser».

Til sammen ble det avfyrt 32 skudd på de ulike åstedene, og alle de åtte ofrene - Hannah Gilley (20), Christopher Rhoden Senior (40), Christopher Rhoden Junior (16), Clarence «Frankie» Rhoden (20), Dana Rhoden (37), Gary Rhoden (38), Hanna Rhoden (19) og Kenneth Rhoden (44) - ble skutt i hodet.

Dette ble først kjent etter at flere medier måtte gå til sak for å få obduksjonsrapportene offentliggjort.

For det andre skal det på tre av åstedene ha blitt funnet større marihuanaplantasjer, og det har blitt spekulert på at dette var en form for hevnaksjon for en narkotikahandel

Et annet aspekt som har fått mye oppmerksomhet, er at de tre yngste familiemedlemmene ble spart for drapsmennenes kuler - et fire dager gammelt spedbarn, samt to barn på henholdsvis seks måneder og tre år.

Moren til den nyfødte lå i senga sammen med barnet sitt da hun ble skutt.

Det er fremdeles en dusør på nesten 100 000 kroner for tips som kan føre til at saken blir løst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media