Massakrerte gravfølge i Libya

Libyas myndigheter skal ha massakrert gravfølge.

 SLAKTER: : En plakat som fremstiller Muammar al-Gaddafi som "slakteren fra Libya" i Storbritannia. På grunn av myndighetenes sensur slipper ikke bilder av opptøyene i landet ut. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
SLAKTER: : En plakat som fremstiller Muammar al-Gaddafi som "slakteren fra Libya" i Storbritannia. På grunn av myndighetenes sensur slipper ikke bilder av opptøyene i landet ut. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyas myndigheter fortsetter å vise at de ikke bøyer seg for demonstrasjonene i landet. I dag skal et gravfølge ha blitt angrepet av snikskyttere og millitære styrker i helikopter. Minst 15 mistet livet i angrepet, melder internasjonale medier. CNN melder derimot at minst 30 ble drept i angrepet.

Ifølge britiske The Telegraph opplyser sykehuskilder at en av de som mistet livet, skal ha blitt truffet i hodet av en luftvernsrakett, mens flere ble skutt i hode og bryst.

Menneskemassen som ble angrepet var i ferd med å forlate en begravelse øst i byen Benghazi da de havnet under ild, skriver AP. Sykehuset i byen skal ha mottatt et stort antall sårede, mens store folkemengder strømmet til for å donere blod.

Slektninger - Mange av de drepte og sårede er slektninger av leger her. De gråter og jeg prøver å be dem om å holde seg oppe og hjelpe oss, sier en sykehuskilde til AP.

- Det er ganske alvorlig. Byen er under beleiring nå, sier en lege til CNN.

Opptøyene i Libya har så langt vart i fem dager. Det setter Muammar al-Gaddafis styre under press, men han har så langt svart nådeløst på demonstrasjonene.

Usikre dødstall Fredag kveld skal minst 35 mennesker ha blitt drept da myndighetene slo ned på opptøyene. Flere frykter at det reelle dødstallet er langt høyere.

Trolig er 99 personer så langt bekreftet omkommet i opptøyene, skriver AP. Nyhetsbyrået påpeker imidlertid at det er vanskelig å få bekreftet informasjonen fra landet.

Ifølge libiere i eksil er tallet på antall omkomne 120 så langt, skriver Sky News. De melder også om at flere tusen er blitt såret i opptøyene.

Midtpunkt - Journalister får ikke jobbe fritt og informasjonen er under streng kontroll, skriver byrået, og legger til at det stort sett er opposisjonen som står for informasjonsstrømmen ut av landet.

Benghazi har vært midtpunktet i opptøyene så langt. De som skal ha blitt angrepet lørdag, deltok i begravelsen til demonstranter som har mistet livet tidligere i uken.

Tidligere lørdag gikk spesialstyrker til angrep på flere hundre demonstranter, blant dem flere advokater og dommere, som hadde slått seg til utenfor rettshuset i Benghazi. Myndighetene har også kuttet internettilgangen i landet.

 PROTEST:  Advokater og dommere samlet seg i dag for å demonstrere mot Gadaffi. Foto: YouTube.
PROTEST: Advokater og dommere samlet seg i dag for å demonstrere mot Gadaffi. Foto: YouTube. Vis mer