- Masse løgn, vi vil bare gi barna et bedre liv

Tiltalt ektepar forsvarer seg før de slipper til i au pair-sak i retten.

 FORSVARER KVINNEN:  Advokat Silje Elisabeth Stenvaag forsvarer den 39 år gamle kvinnen, som kom fra Sri Lanka til Norge litt seinere enn ektemannen. Det er hun som er forretningssjef i familien. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
FORSVARER KVINNEN: Advokat Silje Elisabeth Stenvaag forsvarer den 39 år gamle kvinnen, som kom fra Sri Lanka til Norge litt seinere enn ektemannen. Det er hun som er forretningssjef i familien. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ekteparet fra Sri Lanka og Bærum har ennå ikke fått forsvart seg mot de alvorlige anklagene i tiltalen eller i fornærmedes forklaringer de to første dagene i Oslo tingrett i landets første straffesak av sitt slag.

Delvis fordi begge har nektet å forklare seg til politiet etter råd fra sine forsvarere - og delvis fordi aktor, bistandsadvokater og deres egne forsvarere for brukt mye tid på detaljer i utspørringene av de to fornærmede.

De er svigerinner på Filippinene. Den ene (30) er nå au pair i Danmark. Den andre (32) har butikkjobb i Norge med ordinær oppholds- og arbeidstillatelse.

- Masse løgn - Det er masse løgn, sier den tiltalte kvinnen (39) til Dagbladet i en rettspause om forklaringene til de to kvinnene som har bodd hos familien fra henholdsvis 2008 og 2010 på au pair-vilkår, formelt sett.

Det kan hun ikke si mer om før hun skal forklare seg i retten. Det skjer neppe før torsdag.  Saken er allerede utvidet fra åtte til ni dager.

En ting vil hun likevel avklare. Hun vil avkrefte et «inntrykk» i media om at de mistet driftskontrakten med Rema 1000 på grunn av saken som nå rulles opp i Oslo tingrett.

- Se her, sier hun og drar fram et dokument sammen med parets forsvarere Sigrid Broch og Silje Elisabeth Stenvaag.

Sa opp selv Hun har selv signert en oppsigelse til regionsjefen i Rema 1000 sommeren 2012 med anmodning om å bli løst fra kontrakten raskest.

- Vi har ikke fått sparken. Jeg sa opp fordi jeg allerede hadde ny avtale med en annen kjede, sier kvinnen til Dagbladet.

Ektemannen (42) sier at rettssaken og alle beskyldningene er en stor belastning, da Dagbladet treffer han aleine på gangen seinere i saken.

- Jeg synes ikke det var veldig morsomt da Dagbladet skrev at jeg ikke kan norsk. Jeg har vært her i landet siden jeg var 19 år, og skjønner norsk. Det var tolken som ikke kunne språket godt nok den første dagen, sier mannen til Dagbladet.

Han påpeker at han ikke har noen erfaring med fagspråket i rettssaker.

Startet med fisk i Finmark - Jeg har ingen erfaring verken med politi, rettsvesenet eller NAV. Jeg har jobbet fra morgen til kveld for å skaffe de fire barna våre en bedre tilværelse enn meg selv. Jeg har ingen utdannelse, og jobbet de fire-fem første årene her på fiskefabrikk i Finnmark. Og så hjelper vi mange andre hele tiden, sier han til Dagbladet.

Han er glad for at den eldste sønnen gjør det bra på skolen.

Skole i USA - Han vil bli advokat. Vi jobber for at han skal få råd til skole i USA, sier mannen og legger til at det er kona som driver forretningen og noen utleieboliger som «hun» har.

- Jeg er med noen timer i butikken fra start. Så begynner jeg i en annen jobb i et vaskefirma. Det blir kona som må svare på det meste om denne saken i retten, sier mannen.

 FORSVARER MANNEN:  Advokat Sigrid Broch er forsvarer for den tvangsarbeid-siktede 42-åringen, som kom fra Sri Lanka til Norge som 19-åring. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
FORSVARER MANNEN: Advokat Sigrid Broch er forsvarer for den tvangsarbeid-siktede 42-åringen, som kom fra Sri Lanka til Norge som 19-åring. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer