Pride-måneden juni:

Masse-stjeling av pride-flagg

Både på Ulsrud videregående skole, Bøler skole og en rekke borettslag på Østensjø i Oslo har pride-flagg blitt stjålet flere ganger. Nå anmeldes tyveriene.

SJOKKERT: Vårt flotte prideflagg har blitt stjålet i natt! Vi er rett og slett sjokkert og lei oss over at noen blir så provosert over et flagg som feirer kjærlighet, likhet og mangfold, skriver Bøler barne- og ungdomsskole på sine Facebook-sider. Foto: Bøler skole
SJOKKERT: Vårt flotte prideflagg har blitt stjålet i natt! Vi er rett og slett sjokkert og lei oss over at noen blir så provosert over et flagg som feirer kjærlighet, likhet og mangfold, skriver Bøler barne- og ungdomsskole på sine Facebook-sider. Foto: Bøler skole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over hele verden er regnbueflagg og pride-festivaler faste innslag i juni måned. Dette på grunn av et masseslagsmål på en mafia-eid homobar i New York i 1969.

Denne uka heiste også Ulsrud videregående skole og Bøler skole på østkanten i Oslo opp regnbue-flagget. Men de fikk ikke henge lenge.

- Vi hang opp pride-flagget tirsdag, og da vi kom på skolen, var det borte. Både hos oss og på Ulsrud. Det er veldig vanskelig å få tak i pride-flagg, men rektor der og jeg brukte en del tid på jobb og fikk kjøpt mange flagg, så nå skal vi være godt skodd, sier Britt Bøymo, rektor på Bøler.

- Lei oss og fortvilet

Fredag ettermiddag hang de så opp et nytt flagg, men det forsvant i løpet av 50 minutter. Så også på Ulsrud.

- Vi hengte opp et nytt, og det fikk heldigvis henge. Men vi ble både lei oss og fortvila over dette. Dette beviser at kampen for mangfold, likhet, aksept og toleranse er viktiere enn noen gang i samfunnet vårt, sier rektor Bøymo og fortsetter:

- Vi er bare nødt til å stå opp for de verdiene vi mener er viktige, og den skal vi ta.

Vil anmelde

Også Ulsrud-rektor David Dunlop lover vaiende regnbueflagg over skolen juni måned ut. Dette til tross for at det allerede er forsvunnet fire flagg på fem juni-dager:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer