Massearrestasjon av nigeria-svindlere

Har du fått tilbud om millioner av dollar på e-post? Nå har nederlandsk politi arrestert 52 svindlere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlandsk politi har sammen med internettleverandøren UPC avslørt og arrestert 52 av de notoriske nigeria-svindlerne. Svindlerringen som nå er rullet opp skal ifølge talsmann for det nederlandske politiet, Robert Meulenbreuk, ha svindlet til seg flere millioner euro før de ble avslørt.

Nigeria-svindlerne sender ut tusenvis av e-poster med tilbud til godtroende mennesker om å få del i en større overføring av penger fra et afrikansk land. Alt svindlerne ber om er tilgang til en konto i en vestlig bank de kan sette pengene inn på. Men først må mottakerne betale et lite forskudd til svindlerne for å ordne papirarbeidet i hjemlandet.

Pengene dukker selvfølgelig aldri opp på kontoen.

Stor operasjon

23 leiligheter ble stormet i aksjonen i Amsterdam fredag. Politiet tok beslag i flere datamaskiner, falske pass, og 50 000 euro i kontanter. Ifølge The International Herald Tribune er flesteparten av de 52 arresterte nigerianere.

Ifølge politiet har svindlerne sendt ut over en million svindel-mail. De skal ha svindlet gjennom de fiktive selskapene Global Securities Financial Co. og Fortune Trust Finance Securities.

En av de arresterte skal ha blitt alvorlig skadd da han kastet seg ut fra et vindu i tredjeetasje da politiet stormet leiligheten.

I mai i fjor ble tre menn fra Nigeria, og tre menn fra Benin dømt til fengsel i opp til fire og et halvt år for samme type svindel.

Les mer om Nigeria-svindlerne.