Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massearrestasjon av venstreradikale i København

Den danske etterretningstjenesten PET aksjonerte i natt.

FRYKTET KONFRONTASJON:: Den danske etteretningstjenesten PET hevder at det venstreekstremistiske miljøet i Danmark stadig blir mer profesjonelt og internasjonalisert. Det er angivelig en «meget voldelig kjerne i ekstremistmiljøet», som ønsker konfrontasjon med politiet, mener PET-sjef Jakob Scharf (t.h.) Her sammen med sin svenske kollega Anders Danielsson fra SÄPO fra en tidligere anledning. FOTO: REUTERS/Scanpix/Jeppe Bje Nielsen
FRYKTET KONFRONTASJON:: Den danske etteretningstjenesten PET hevder at det venstreekstremistiske miljøet i Danmark stadig blir mer profesjonelt og internasjonalisert. Det er angivelig en «meget voldelig kjerne i ekstremistmiljøet», som ønsker konfrontasjon med politiet, mener PET-sjef Jakob Scharf (t.h.) Her sammen med sin svenske kollega Anders Danielsson fra SÄPO fra en tidligere anledning. FOTO: REUTERS/Scanpix/Jeppe Bje Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er PETs oppfatning at de pågrepne hadde planer om å begå koordinert og politisk motivert hærverk mot politiet og andre offentlige myndigheter i løpet av natten, skriver etterretningstjenesten i en pressemelding.

Den danske etterretningstjenesten PET pågrep natt til onsdag 14 personer med tilknytning til det venstreekstreme miljøet i København.

PET har ikke opplyst nærmere hvilke steder som var målene til de pågrepne, som er i alderen 16 til 48 år.

Etterretningstjenesten skriver på sin hjemmeside at det venstreekstremistiske miljøet i Danmark stadig blir mer profesjonelt og internasjonalisert. Det er angivelig en «meget voldelig kjerne i ekstremistmiljøet», som ønsker konfrontasjon med politiet, står det.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media