Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massearrestasjoner i Malaysia

Malaysisk politi har pågrepet over 900 personer, tatt i bruk tåregass og vannkanoner og stengt av deler av hovedstaden Kuala Lumpur for å prøve å stanse en omfattende demonstrasjon.

KRAFTIG SKYTS: Flere tusen politifolk var på plass for å stanse protesten. Det var utplassert biler med vannkanoner, og det ble meldt om bruk av tåregass.  Foto: Reuters/Scanpix
KRAFTIG SKYTS: Flere tusen politifolk var på plass for å stanse protesten. Det var utplassert biler med vannkanoner, og det ble meldt om bruk av tåregass. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Tusenvis av regimekritiske demonstranter prøvde å samle seg i hovedstaden lørdag for å kreve valgreform av statsminister Najib Razak.

Men også flere tusen politifolk var på plass for å stanse protesten. Det var utplassert biler med vannkanoner, og det ble meldt om bruk av tåregass.

Politiet har erklært demonstrasjonen ulovlig.

- De ble pågrepet hovedsakelig for å ha samlet seg ulovlig på flere steder i hovedstaden, sier talsperson Ramli Mohamed Yoosuf i politiet om de over 900 pågripelsene.

Katt og mus Det ble likevel gjennomført demonstrasjoner flere steder med krav om reform, og rundt 8.000 deltakere lekte katt og mus med politiet i sentrum av byen.

Planen var å prøve å marsjere mot et stadion, og demonstrantene ropte «lenge leve folket» mens politiet prøvde å spre dem.

- Hvorfor prøver myndighetene å skremme innbyggerne? Vi prøver bare å få til reform av valgene og få et fritt og rettferdig styre, sier demonstranten Manij Abdullah.

Krever reform - Vi må ut i gatene fordi vi ikke har fått noen mulighet til å gi uttrykk for kravene våre. Myndighetene kan ikke bringe oss til taushet når vi marsjerer, sier studenten Chew Ai Nee.

Lørdagens protester ledes av gruppen Bersih, som betyr «ren» og er en bred, men løst sammensatt koalisjon av opposisjonelle og ikke-statlige organisasjoner.

Demonstrantene ønsker politiske reformer og en bedring av valglovene for å unngå valgfusk opposisjonen mener gagner regimet.

(NTB)