Massedrap sjokkerer Clinton

35 sikher ble i natt drept i Kashmir. Massedrapet overskygger president Bill Clintons offisielle besøk i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sier ifølge BBC at mellom 40 og 50 bevæpnede menn ankom landsbyen Chattisinghpora i den indiske regionen Kashmir i går kveld. De adskilte menn og kvinner, før de åpnet ild mot de 35 mennene, hovedsaklig sikher. 34 av dem døde momentant. Den siste døde senere på sykehus.

Vitner skal ha sagt at mennene som angrep landsbyen snakket urdu, et språk som hovedsaklig snakkes av muslimer i Kashmir. Politiet mistenker derfor militante muslimer for å stå bak angrepet.

Pakistan, som kjemper mot India om råderetten over Kashmir, har fordømt massedrapet, og krever en grundig etterforskning.

Diplomatisk milepæl

Før Bill Clinton reiste til Sør-Asia karakteriserte han Kashmir som «verdens farligste sted». Han er nå i Delhi, og under en pressekonferanse i dag betegnet han sikh-drapene som et «brutalt angrep» og en påminnelse på voldsbølgen som har fordervet regionen.

Den amerikanske presidentens statsbesøk i Sør-Asia blir ansett som historisk og som en diplomatisk milepæl. Det er 22 år siden en amerikansk president besøkte India.

BBCs korrespondent i området sier at nattens drap er de første drapene på medlemmer av sikh-samfunnet i Kashmir. Angrepet skal ha likheter med lignende episoder på begynnelsen av 1990-tallet, da militante muslimer gikk til gjentatte angrep på hinduer. Angrepene førte til at titusener av hinduene flyktet fra Kashmir.

SØRGER: Slektninger sørger over to av ofrene etter massedrapet i kashmir.