Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massedrapsmannen hadde ammunisjon igjen da han ble tatt

- Politiets aksjon hindret videre drapshandlinger.

FREDAG KL. 18.25: Beredskapstroppen går i land på Utøya. To minutter seinere hadde massemorderen overgitt seg til politiet. Politiet opplyser i kveld at den siktede da hadde «betydelig» med ammunisjon igjen til begge våpnene sine. Foto: Jan Bjerkeli/Reuters/Scanpix
FREDAG KL. 18.25: Beredskapstroppen går i land på Utøya. To minutter seinere hadde massemorderen overgitt seg til politiet. Politiet opplyser i kveld at den siktede da hadde «betydelig» med ammunisjon igjen til begge våpnene sine. Foto: Jan Bjerkeli/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siktede Anders Behring Breivik (32) hadde fortsatt betydelige mengder ammunisjon igjen da han ble pågrepet av politiet etter massakren på Utøya klokka 18.27 fredag kveld.

Det opplyste stabssjef Johan Fredriksen ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Han hadde brukt to våpen og var fortsatt i besittelse av en betydelig mengde ammunisjon. Politiets respons hindret videre drapshandlinger på Utøya, sier Fredriksen.

- Mye ammunisjon Fungerende politimester Sveinung Sponheim bekrefter at han hadde mye ammunisjon igjen til begge våpen da han valgte å overgi seg til politiet.

Alle omkomne fra Utøya er nå fraktet til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

Politiet vil be om at Anders Behring Breivik skal gjennomgå en fullstendig judisiell observasjon. Han er foreløpig ikke framstilt for lege.

Politiet samarbeider med politienheter i flere land for å få kontrollert informasjon som er kommet fram under etterforskningen. De har opprettet kontakt med en tjenestemann i Metropolitan Police i London, som kan ta på seg oppgaver for etterforskningsledelsen i Oslo dersom det oppstår behov for det.

Én time Stabssjef Fredriksen bekreftet den tidslinjen som er offentliggjort av Nordre Buskerud politidistrikt tidligere i dag:

Kl. 17.26.17: Nordre Buskerud politidistrikt får første melding om skyting på Utøya.

Kl. 17.30: Det går en uformell melding til politiet i Oslo.

Kl. 17.38: Det går en formell melding til politiet i Oslo, og beredskapstroppen blir dirigert til Utøya.

Kl. 18.25: Beredskapstroppen går i land på Utøya.

Kl. 18.27: Behring Breivik overgir seg uten motstand. 

Væpnet aksjon Politiet informerte også omkring den væpnede aksjonen de tidligere i dag gjennomførte på en adresse på Sletteløkka øst i Oslo.

- Aksjonen var basert på opplysninger fra etterforskningen, som gikk ut på at siktede disponerte en leilighet der oppe. Politiet var ute etter eksplosiver eller andre bevis. Vi fant ingen bevis, og de som oppholdt seg på adressen er sjekket ut av saken, sier Sponheim.

Sponheim opplyser at det fortsatt vil ta tid før man kan offentliggjøre navn på alle omkomne og savnede. Politiet vurderer om de vil offentliggjøre navnene delvis, eller totalt alle sammen. Det vil bli avgjort i morgen.

Motiv ikke fastslått Politiet sier at de fortsatt ikke har noe klart bilde av motivet den siktede hadde for bombingen av Regjeringskvartalet og massedrapene på Utøya.

- Vi har ikke kommet videre når det gjelder å avdekke hva slags motiv siktede har hatt. Han har erkjent de faktiske forholdene. Han har etter egen forklaring sagt at han var alene om det, sier fungerende Sponheim.

Politiet arbeider også for å vurdere troverdigheten i forklaringen.

En del presiserende opplysninger om tidslinjen for det som skjedde på Utøya.