Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Masseevakuering i Berlin fredag etter funn av andre verdenskrig-bombe

Stort område i Berlin sentrum blir evakuert under desarmering av blindgjenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et større område i Berlin sentrum blir fredag evakuert etter funn av en blindgjenger fra andre verdenskrig.

Den ueksploderte bomben ble funnet i området ved sentralbanestasjonen, og ifølge politiet vil funnet utløse en masseevakuering. Også flere departementer og et sykehus ligger i dette området, som skal være evakuert fra klokka 9 fredag.

- Alle bygninger og gater i en radius på 800 meter rundt området nær den travle sentralbanestasjonen vil måtte tømmes for folk inntil den 500 kilo tunge bomben er desarmert, opplyste politiet onsdag.

Funn av gammelt sprengstoff fra krigen er ikke uvanlig, og myndighetene i Berlin har tidligere sagt at det ligger flere tusen bomber under hovedstaden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling