Masseevakuering i Lillestrøm

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet): En tankvogn med 104 tonn propan står i brann etter at to tog kolliderte på Lillestrøm stasjon i natt. Politiet jobber på spreng med å evakuere store områder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen klokka 01.02 i natt. Et godstog som kom kjørende inn på Lillestrøm stasjon kolliderte med et annet godstog som sto parkert. Ingen ble skadd, men det oppsto lekkasje fra en tankvogn som var fylt med propan.

Politiet sperret først av et område på 200 meter. Seinere utvidet de sperringene til et område på én kilometer, og evakuerer nå alle boliger og forretninger i området, på grunn av den store eksplosjonsfaren.

Sivilforsvarets alarmer begynte ved 07.30-tida å ule serier på tre lange støt, med ett minutts mellomrom, som betyr «Viktig melding, lytt til radio».

- Det er meget stor eksplosjonsfare i området, sier politiinspektør Kåre Kalvå ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Hæren og saniteten er kommet fram til ulykkesstedet for å bistå i evakueringen.

Trafikk-kaos

Togbrannen vil få store konsekvenser for trafikken i hele formiddag.

Klokka 0840 går trafikken svært sakte i begge retninger på Riksvei 22 mellom Kjeller og Olavsgaard.

- Det går over 500 togpasseringer gjennom Lillestrøm hver dag, så dette får store konsekvenser, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NRK.

- Vi setter opp busser, blant annet for Intercitytog og Flytoget. Men vi har trolig ikke nok busser til å ta hele trafikken. Derfor oppfordrer vi også folk til å kjøre bil.

Han sier at togbrannen vil påvirke hele trafikken i Oslo-området.

- Vi vet ikke når stasjonen kan åpnes. Men det ser ut til å vare en stund utover dagen, sier Colstrup.

Informasjonsdirektør Sigurd Sandvin i Jernbaneverket sier til TV2 at det er helt uforståelig hvordan denne ulykken kunne skje.

BRENNER: Det er stor eksplosjonsfare etter at to tog kolliderte ved Lillestrøm stasjon.