Masseflukt fra brasiliansk fengsel

105 innsatte rømte fra Latin-Amerikas største fengsel i fullt dagslys i går. De kom seg ut i sentrum av Brasils forretningshovedstad Sbo Paulo gjennom tunneler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De kom seg ut gjennom tunneler som var blitt gravd fra innsiden til kloakksystemet på utsiden, opplyser Francisco Sobrinho ved politihovedkvarteret i Sbo Paulo. En av rømlingene ble senere pågrepet.

Carandiru-fengslet er Latin-Amerikas største, og var i 1992 åsted for Brasils verste fengselsmassakre. I februar ble et nasjonsomspennende fengselsopprør ledet derfra ved hjelp av mobiltelefoner.

29 000 fanger deltok i det 27-timer lange opprøret, som var det største i Brasil historie. Opprøret fikk myndighetene til å kunngjøre at Carandiru-fengslet skal stenges innen ett år. Fengslet huser 7 200 innsatte, ofte under dårlige forhold. Fengslet var egentlig bare beregnet for rundt halvparten av dagens innsatte.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer